Pudsige lokale love i Italien

De fleste turister har en forståelse af, at de lokale love kan være anderledes, men med fornuftig opførsel regner de fleste nok med, at man ikke havner på den forkerte side af loven. Graver man lidt i den italienske lovgivning dukker, der dog nogle morsomme love op, som nok de færreste turister på forhånd vil være opmærksomme på. Nogle er landsdækkende, mens andre kun gælder i bestemte byer.

Pas på sandslotte og kavalergange

Her er nogle eksempler på ting, der kan bringe dig på kant med de lokale myndigheder.

  • Det er forbudt at kysse i bilen i Eboli, og bødestraffen kan være på op til 500 euro.
  • Du må ikke bygge sandslotte eller spille bold på stranden i Eraclea
  • I Lerici er det forbudt at hænge håndklæder til tørre i vinduet, hvilket i betragtning af at byen ligger ved kysten er en sandsynlig forbrydelse for mange turister.
  • Det er forbudt at fodre duerne i Venedig og i Lucca
  • På ferieøen Capri er der krav til sømmelig påklædning, og i Castellammare di Stabia, syd for Napoli, risikere kvinder i miniskirts og med for meget kavalergang en bøde på op til 300 euro i bøde
  • I Rom skal man passe på med at spise på gaden, her er det nemlig ikke tilladt at spise eller drikke udendør nogetsteds i det gamle historiske centrum. Det er ligeledes heller ikke tilladt for grupper på mere end 3 personer at synge, drikke, danse eller spise i byens gader, så gør det i par, medmindre du vil risikere en bøde på 500 euro.

Hvorvidt bare nogle få af de pudsige love nogensinde håndhæves er nok mere end tvivlsomt, men som rejsende må man åbenbart været forberedt på lidt af hvert.

Kilde: Rejseliv.dk og The Guardian.