Portugals natur

Portugal er ikke bare et fantastisk kulturland med en lang og stolt historie. Også naturen har Portugal på sin side. Det lange land byder på en rig variation af landskabstyper og klimaer. Fra lange, hvide sandstrande over skove, bjerge og sletter så langt øjet rækker.

Det er en stor oplevelse at lære et land at kende, og Portugal er ingen undtagelse. At rejse rundt og få lov til at se Portugals natur, smage vinene og maden, hver regions specialitet er en oplevelse. Også at blive inviteret indenfor i de lokale hjem, er noget du vil kunne opleve i Portugal – specielt i de nordlige egne.

At lære portugiserne at kende, som er så gæstfri og hjælpsomme og stolte af deres land, er en stor fornøjelse. At følge de smalle, snoede veje på landet, fra landsby til landsby og se landskabet ændre sig. I Portugals natur finder du et meget afvekslende landskab, selvom landet ikke er særlig stort.

I den sydlige del af Portugal dominerer bølgende marker og skove med korkeg, mens du i det nordlige Portugal finder landskaber der er bjergrige og kuperede. Der er også mere grønt mod nord; især i de nordvestlige dele, hvor det regner meget. Mod syd brænder solen stærkt, og jorden er mere tør.

Jo bedre man lærer Portugals natur at kende, jo mere nysgerrig bliver man: Hvad er det, der har formet denne kultur, disse mennesker, gastronomien og vinene?

Historien viser sig i Portugals natur

Portugal er et land med en spændende historie og er præget af flere forskellige folkeslag. Barbarer, germaner, romere, maurere, fønikere, spaniere og franskmænd har i forskellige perioder invaderet landet og efterladt sig spor overalt i Portugal. Arkæologiske fund har vist, at man rent faktisk fremstillede vin i Portugal allerede i bronzealderen.