Otte facts om Portugal

Vi har samlet otte sjove fakta om Portugal. Vi håber, du lærer noget, har det sjovt, og måske kan de sjove kendsgerninger om Portugal inspirere til en rejse til det dejlige land.

Vidste du…
– at Portugal har verdens ældste landegrænser, oprettet i 1249!

– at portugisisk er det 6. mest talte sprog i verden (efter kinesisk, hindi, spansk, engelsk og bengali) med ca. 200 millioner, der officielt taler sproget i otte lande på alle jordens kontinenter.

– at Portugal og England underskrev Windsor-traktaten i 1386, verdens ældste formelle alliance mellem to lande.

– at tedrikning blev indført ved det engelske hof af en portugisisk prinsesse, Catarina de Braganca, som ægtede Charles II af England i 1662. I medgift bragte hun et skrin fuld af kinesiske teblade (som var en formue værd på den tid) samt byen Bombay, hvorfra en engelske kolonisering af Indien tog sit udgangspunkt.

– at forstaden Queens i New York er opkaldt i 1664 efter Catarina de Braganca af Portugal.

– at Gago Coutinho og Sacadura Cabral var de første, der fløj over Atlanten fra Portugal til Brasilien i 1922, fem år før Charles Lindenberg fløj over Nordatlanten.

– at Aristides Sousa Mendes, portugisisk konsul i Bordeaux i Frankrig, hjalp 30.000 jøder med at undslippe nazisternes forfølgelser ved at udstede visa til dem til Portugal imod regerings ordre.

– at Luis Figo i 2000 blev valgt som verdens bedste fodboldspiller af FIFA, 35 år efter at Eusébio havde modtaget samme udmærkelse.