Petermann i Zürich, mad-kultur i Schweiz

Det schweiziske køkken træder i karakter på restaurant Petermann i Zürich. Rejser du på kulturrejse til byen og sætter pris på god mad, så bestil bord og få en indsikt i mad kulturen i Schweiz.

Petermann

Hvad der er godt for den schweiziske præsident, som er stamkunde, er godt nok for de fleste. Og i dag, hvor to tredjedele af det schweiziske triumvirat af mesterkokke er borte (Frédy Girardet har trukket sig tilbage, og Hans Stucki er død), er Horst Petermann alene tilbage på scenen, hvor han fortsat inspirerer køkkenchefer, der på overbevisende måde er med til at sætte Schweiz på det gastronomiske landkort. I en næsten ubegribelig elegant, blomsterudsmykket spisesal i et stort hus fra 1800-tallet ved søen i udkanten af Zürich forbløffer Petermann sit internationale klientel med en menu, der er næsten ubegribeligt kreativ, og hvor hver mundfuld er en åbenbaring. Når det er varmt i vejret, er den lille, men dejlige have det helt rigtige sted at opholde sig. Den konstant nybrydende og torvemarkedsbaserede servering omfatter fiskeretter, som han præsenterer så friske og naturlige som muligt, og forskellige tilberedninger af filet mignon og foie gras, der understreger hans mesterskab. Har man en sød tand, vil man aldrig glemme Petermanns specialitet, varm mynte-soufflé på en “carpaccio” af tyndt skivede ferskner. Vinkælderen lever op til forventningerne med bl.a. et lille, men ypperligt udvalg af vine fra Ticino, den italiensktalende kanton i det sydlige Schweiz.

Petermanns finder du på adressen Kunststuben, Seestrasse 160. Küsnacht ligger 10 km syd for Zürich ved søens østlige bred. Få mere inspiration til mad oplevelser på din kulturrejse til Schweiz i et af de mange andre indlæg her på kultur bloggen.