Historiske perler i Oeste

Oeste er én af de mest frugtbare regioner i Portugal, en grøn og lysfyldt plet land, beliggende mellem det Atlantiske Ocean og Montejuntos bjergmassiver. I øst bugner Oeste af mægtige vingårde, i vest domineres landskabet af havets spektakulære panoramaer.

Landskabets mangfoldighed afspejles i Oeste-regionens rige kulturelle og genetiske sammensætning, med keltiske, fønikiske, arabiske og romerske aner, som blandt andet har bidraget til den åbenhed og imødekommenhed, som regionens befolkning modtager sine gæster med. Oestes tætte beliggenhed på Lissabon og strategiske placering i forhold til andre af Portugals hovedcentre har desuden bidraget til regionens vækst og moderne tilstand.

Historiske perler i Oeste

Et hav af historiske perler venter dig på en kulturrejse til Oeste, som spænder fra forhistoriske grotter til romerske landsbyer, arabiske fæstningsværker og 1800-tals herregårde. Blandt de største attraktioner er Zambujal – det gamle katolske slot i Torres Vedras; de romerske fund i Óbidos og Rio Maior; de arabiske slotte i Torres Vedras; klostret i Varatojo; og de utallige middelalder – og renæssancekirker i Lourinhã, Peniche, Atouguia da Baleia; Caldas da Rainha, Torres Vedras m.fl.

Oeste for naturelskere

For naturelskere byder Oeste på unikke vandringsruter i Tornada, i Berlenga ø-reservat, det eneste maritime reservat i landet, og i Socorro-bakkerne. For ikke at nævne den smukke Serra de Montejunto-park, der byder på fantastiske muligheder for vandreture og udforskning af grotter.

I Óbidos kan du stifte bekendtskab med én af regionens charmerende og spændende middelalderbyer, med dets mange maleriske gader, dets hvidvaskede huse, dets smukke slot, der nu er omdannet til pousada, og dets fredelige og harmoniske atmosfære.

Oestes gastronomo og vin

Oeste byder også på en rig gastronomi med et væld af delikate fiskeretter og én rig vin-kultur, idet regionen, godt hjulpet af det rige og frodige klima, er ét af de største vin-producerende områder i landet. Regionen er specielt kendt for sine aromatiske rødvine med et fremragende alkohol-indhold, hvidvine med en delikat drue-smag, dets lette vine med lav alkoholindhold og dets klassificerede brandy.

Gode sandstrande i Oeste

Endelig byder regionen på exceptionelt gode sandstrande, med klart vand og et rigt jod-indhold, sådan som man finder dem i Baleal, Santa Cruz, Areie Branca og Foz do Arelho, som sammen med de mange solskinstimer kan forsøde en kulturrejse i Oeste-regionen.