Nye vandreruter i Algarve – oplev Portugal til fods

To nye vandreruter, Rota Vicentina, som løber langs Portugals sydvestlige kyst mellem Santiago do Cacém og Cabo de S. Vicente, giver dig mulighed for at vandre over 340 kilometer i Algarve langs Sydeuropas smukkeste og bedst bevarede kystline. Du kan også udvælge kortere gåture, som et aktivt supplement til en kulturferie i Algarve.

Rota Vicentina vandreruterne er blevet til ved at udvælge og afmærke eksisterende stier og spor, som i forvejen bruges af den lokale befolkning.

Den historiske rute

Fra Santiago do Cacém og sydpå mod Cabo de S. Vicente går én rute, Caminho Histórico, på i alt 241 kilometer. Denne vandretur går parallelt med kysten lidt inde i landet gennem byer og landsbyer, men består mest af stier ude i det åbne landskabet, som også kan benyttes på mountainbike. Undervejs vil man bevæge sig ad strækninger med korktræ-plantager, bjergkæder, dale og ikke mindst komme i tæt kontakt med den lokale portugisiske kultur. Denne rute er desuden optaget som en del af den lange europæiske vandrerute GR11, der er et netværk af stier og spor, som nu forbinder St. Petersborg med Portugals sydvestlige spids.

Udsigt på Rota Vicentina vandreruten langs havet

Udsigt på Rota Vicentina vandreruten langs havet. Foto: Cláudio Franco

Fiskerens sti

Den anden lidt mere anstrengende rute, Trilho dos Pescadores, er et smallere spor opdelt i 4 sektioner på i alt 115 kilometer, som løber helt ude langs kysten og kun kan følges til fods. Her er det de store naturoplevelser, som er i højsædet, med vinden fra havet og de flotte kystlandskaber.

Har man ikke mod på eller tid til at gå Rota Vicentina vandreturene i ét stræk, er det naturligvis oplagt blot at udvælge en eller flere af de sektioner, som ruterne er opdelt i.

Du kan læse mere om vandreturene langs Portugals kyst på den officielle hjemmeside her

Det er Casas Brancas foreningen, som står bag de nye vandreture i Algarve i et forsøg på at gøre opmærksom på, hvor meget smuk natur og kultur Algarve rummer, også uden for de populære turistområder længere mod øst. Se et lille udsnit af de oplevelser, der venter dig på de nye vandreture, i videoen ovenfor.