Nordisk kunst og kultur promoveres i Washington

I den amerikanske hovedstad Washington indledtes i fredags en ny kulturfestival, kaldet Nordic Cool 2013, som i en hel måned vil præsentere mere end 700 nordiske kunstnere for det amerikanske publikum.

De mere end 700 nordiske kunstnere, der deltager i festivalen, vil bestå af forfattere, sangere, kokke, musikere, skuespillere, dansere og designere m.fl., og de vil indtil d. 17. marts forsøge at udbrede kendskabet til nordisk kunst og kultur i den amerikanske hovedstad gennem præsentation af deres forskellige kunst- og kulturarter. Alle fem nordiske lande, samt Grønland, Færøerne og Åland, vil deltage.


Se Youtube-video om Nordic Cool 2013

Største fælles nordiske kultursatsning uden for Norden

Det er John F. Kennedy Center for the Performing Arts, én af de største amerikanske kulturinstitutioner, der står bag kultur-festivalen, i samarbejde med de nordiske ambassader i Washington, Nordisk Ministerråd, samt de nordiske kunst – og kulturudvekslingsorganer.

Selvom festivalen allerede i fredags tog hul på sit omfattende program, med udstillingen Skagen to DC: Contemporary Perspectives on Anna Ancher and the Skagen Art Colony på den danske ambassade i Washington,  indvies festivalen først officielt imorgen, d. 19. februar. Alle de nordiske kulturministre og ministre for nordisk samarbejde deltager i åbningsceremonien, som er den hidtil største fællesnordiske kultursatsning uden for Norden.

Nordiske værdier

Ud over de kunstneriske udstillinger og aktiviteter, der indgår i festivalens program, har de amerikanske værter valgt også at tematisere de nordiske kerneværdier og de traditionelle omdrejningspunkter i nordisk politik, såsom ligestilling, holdbar velfærd og grøn vækst.

Du kan her læse hele programmet for kulturfestivalen Nordic Cool 2013 på Nordisk Ministerråds hjemmeside.