Megéve, vandreferie i Rhône-Alpes

Megéve som ligger i området Rhône-Alpes, Frankrig er en uberørt bjerglandsby med landlig charme og oplagt at bruge som base til en vandreferie i Frankrig. Megève ligger ca. 600 kilometer sydøst for Paris, og kun omkring 30 kilometer fra den kendte alpeby Chamonix. Flyver du på kulturrejse til Geneve i Schweiz er der ca. 70 kilometer til Megève.

Når skiløbere skal forestille sig en malerisk bjerglandsby, tænker de på Megève. Nærliggende skisportssteder, der domineres af Mont-Blanc, kan måske nok byde på skiløb i større højder, men de overgår ikke den lillebitte Megève, når det gælder naturskønhed, charme og afterskiing-adspredelser. Stedet blev udpeget som et fast punkt på det finere selskabs vinterprogram af baronesse de Rothschild tilbage i 1920’erne, og dets farvestrålende kaner og den traditionelle bymidte har fastholdt dette glamourøse helårs-rejsemåls popularitet blandt en privilegeret skare, der kommer her såvel på grund af den autentiske og hyggelige livsrytme i denne bjerglandsby (dog inklusive et spillekasino) som dens diskrete luksus. Megève ligger i en smuk, bred dal og lidt for langt nede til at sikre sne gennem hele sæsonen, men på en god dag er det fremragende skovterræn ideelt til afslappende skiløb for de øvede. Den er tillige kendt for sine 75 km med langrendsløjper, og skiskolen er en af Europas bedste. Faste gæster vender tilbage i sommerhalvåret på grund af de førsteklasses vandreruter, 18-hullers golf og en række restauranter i topklasse.

Les Fermes de Marie

Les Fermes de Marie er ganske vist ikke det mest eksklusive eller det dyreste hotel, men til gengæld det mest charmerende, en perlerække af fem århundred gamle mazots, det vil sige alpehytteagtige bondehuse, hentet fra nærliggende landsbyer og smukt genopbygget i hjertet af byen, bjælke for bjælke og sten for sten. Der er en spa-afdeling med naturens egne materialer, som man kalder for en sundheds- og skønhedsfarm, og sammen med sin fristende menu af hjemmelavede ultrafriske råvarer giver dette Megève-hotel begrebet “bjergrefugium” helt ny mening. Les Fermes de Marie finder du på adressen Chemin de Riante Colline.