Kulturrejse til Bamberg i Tyskland, byen på de syv høje

Bamberg er en arkitektonisk skatkiste og et stykke levende historie. Byen ligger i Bayern i det sydlige Tyskland og er et spændende sted at besøge på en kulturrejse.

Bamberg ligger ligesom Rom på syv høje og er med rette kendt som en af de smukkeste mindre byer i hele Europa. Byens magi er uløseligt knyttet til dens righoldige forhistorie som hovedstad for Det Tysk-Romerske Rige under Henrik 2. den Hellige, dens mest berømte bysbarn. Bamberg er en sand skatkiste af arkitektur fra alle perioder, indeholdt i en by, der på ingen måde er en stillestående museumsgenstand, men levende og fornøjelig at besøge på grund af dens historie, antikvitetsforretninger og ni bryggerier. Den er blevet kaldt for en øldrikkers paradis, fordi der her fremstilles mere end 30 slags øl – en af dem (den røgede Rauchbier) blev første gang brygget i 1536. Her kan selv ikke München være med. Det vidunderligt maleriske Altes Rathaus (rådhuset) må være et af Europas mest fotograferede: Denne bindingsværksbygning er udsmykket med fresker og opført på sin egen lille ø midt ude i Regnitz-floden. Den imposante fire-tårnede Kaiserdom, byens prægtige katedral, bygget under Henrik 2. og rammen om hans kroning i 1012, er et vidnesbyrd om Bambergs velstand som et magtfuldt kirkeligt centrum og berømt for interiørets kunstfærdige skulpturudsmykning.

Domplatz

Den store, skrånende Domplatz er et skoleeksempel på byens arkitektoniske udvikling fra romansk stil over gotik og renæssance til barok. Der er flere luksushoteller i byen, men gælder det atmosfære, tager det fornemme Hotel St. Nepomuk prisen på grund af sin fortid som kornmølle, bygget i 1410, med mange hyggelige værelser med udsigt til floden og rådhuset og, ikke at forglemme, en kendt restaurant, der har specialiseret sig i det regionale køkken.

Find vej til Bamberg

Skal du selv arrangere din kulturrejse til Bramberg så skal du enten flyve til Nürnberg eller München. Bamberg ligger ca. 60 km nord for Nürnberg og 238 km nord for München, så kører du på kulturferie i egen bil fra Danmark, skal du beregne ca. 8-10 timer fra den danske grænse. Der findes mange hoteller i byen, et af dem er Hotel St. Nepomuk – læs mere om hotellet her