Mad og drikke på Sicilien

Den italienske varme og overdådighed influerer den sicilianske mad. Den fortæller også noget om sicilianernes passion og omtanke for god mad og ægte smagsoplevelser.

Sicilianske forretter

En lang række sicilianske forretter skærper appetitten. Der er alt fra riskroketter til cazzillli (kartoffelkroketter) og crispeddi di Catania, før man smager på fyldige hovedretter og fiske- eller kødretter. Endelig er der det berømte sicilianske bagværk, der for det meste er fremstillet med ricottaost og mandeldej.

Madprodukter med kvalitetssikring

Mange sicilianske produkter er beskyttet af de særlige EU-kvalitetssikringer BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse) eller BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse), og gør Sicilien til én af middelhavsområdets førende producenter af denne slags fødevarer og dermed berømt over hele verden for de ægte og originale ingredienser.

Specielle sicilianske produkter

Ekstra jomfru olivenolie, saftige blodappelsiner og de søde druer fra Canicattì, Pachino-tomater og Pantelleria-kapers, figenkaktus og oliven fra Nocellara del Belice er nogle af de udsøgte produkter, der gør, at siciliansk mad skiller sig ud fra resten af det italienske køkken.

Men man må heller ikke glemme de mest berømte oste, som Ragusano og pecorino, eller smagfulde pølser, som St. Angelo-salami, eller de forskellige typer brød med sprød skorpe, som dem fra Dittaino. Til at skylle det hele ned med kan man drikke noget af den fremragende, kraftige og fyldige sicilianske vin.