Mad og drikke i Campanien

Campanien i Italien er velkendt for sin rige gastronomi og sine produkter af høj kvalitet. Takket være de mange timers solskin kan Campanien-regionen prale af at have de saftigste og mest smagfulde tomater i verden, som giver god smag til mange af de lokale retter – og selvfølgelig til de berømte pizzaer.

Pizza og pasta i Campanien

Pizzamanden, der opfandt en trefarvet pizza med tomat, mozzarellaost og basilikum til ære for Margaret af Savoy er naturligvis blevet en legende. Denne pizza overlever stadig under det traditionelle navn Pizza Margarita. Napoli er også spaghettiens hjemsted. Saucerne er mange og alle meget smagfulde, men hvad der er allervigtigst, er en perfekt kogning af pasta, og her er befolkningen i Napoli ægte eksperter.

Bøffelmozzarella

En anden kulinarisk stolthed er Campaniens mejeriprodukter, her iblandt den berømte bøffelmozzarella, der med stor nænsomhed produceres i områderne Mondragone, Battipaglia, Capua og Eboli. De mest typiske desserter er Napolis pastiera, en sprød sfogliatelle med ricottaost og babas, der er dyppet i likør.

Citronlikør

Limoncello, den italienske citronlikør fra Sorrento og vine fra Campanien, Taurasi, Aglianico, Greco di Tufo, Asprino d’Aversa, Lacrima Christi, Fiano og Solopaca, går perfekt sammen med et napolitansk måltid, som måske indtages på en terrasse med udsigt over byen, i stearinlysskær, med en smuk napolitansk sang i baggrunden.