Mad og drikke i Trentino Alto Adige

Den traditionelle mad i Trentino Alto Adige er baseret på enkle, men smagfulde retter, fremstillet af produkterne fra det lokale landbrug. Læs om de gastronomiske højdepunkter i denne mindre kendte, men ikke mindre velsmagende norditalienske region, som blandt andet byder på røget tyroler-skinke, svampesuppe, rådyr med polenta og fremragende vine.

Berømt specialitet

Den mest berømte specialitet i Trentino Alto Adige er røget tyroler-skinke; blandt pølser er kaminwurz meget smagfuld; grana trentin, toma di montagna og casolet er de mest almindelige lokale oste. Den mest berømte forret er polenta, fremstillet med majsmel eller boghvede, der serveres med kødsovs, ost eller svampe. Andre forretter er byggrynssuppe, pasta og bønner, svampesuppe og frem for alt ”brò brusà”, en enkel og meget velsmagende suppe.

Æbler fra Non-dalen

Når det kommer til hovedretter, er specialiteterne i regionen: kanin med grappa, gullasch, rådyr med polenta, ørred på alle mulige måder, og ”lucanica”, en svinekødspølse. Dronningen af den lokale mad er æbler fra Non-dalen, der anvendes til at fremstille den berømte strudel og andre desserter.

Vine

Trentino kan også prale af en usædvanlig god vinproduktion, med Merlot, Cabernet, Pinot, Chardonnay og de fortræffelige mousserende vine fra området.