Information om Koh Lanta i Thailand

Koh Lanta Yai er en af de smukke øer i Krabi-provinsen og omtales i dagligdagen blot som Koh Lanta. Arkæologer mener, at området er en af de ældste bosættelser i Thailand. Ko Lanta er den største af de mere end 50 øer i Mu Koh Lanta National Park, og den er også en af de mest besøgte. Nationalparken dækker et areal på 134 km2, og en del af øerne kan besøges med båd fra Koh Lanta.

Koh Lanta byder på ni smukke sandstrande på øens vestlige side samt flotte skove og jungle. Øen er ikke lige så udviklet i turistmæssig henseende som de store feriesteder i Phuket eller Ko Samui. De fleste turister kommer på grund af den uspolerede natur og muligheden for at dykke på de mange koralrev. I 2012 begyndte arbejdet med at bygge en bro, der skal forbinde Ko Lanta Yai med den mindre naboø Koh Lanta Noi. Den nemmeste måde at komme til Koh Lanta på er at tage med en af de daglige færger fra Krabi, Phuket eller Ko Phi Phi. Koh Lanta har kun to egentlige veje i henholdsvis det nordøstlige og det sydvestlige hjørne, så der er ikke den store risiko for at køre vildt, hvis du lejer en scooter. Du kan selvfølgelig også tage en af de små motorcykeltaxier eller en songthaew-bus, hvis du ikke har lyst til at køre selv.

Udover fantastiske strande byder Koh Lanta på en charmerende gammel bydel, der med sin historiske baggrund både huser kinesiske handlende, thailandske fiskerfamilier og et gammelt sigøjnersamfund, der taler deres eget sprog og dyrker deres egne traditioner og overtro. Tidligere var byen nemlig havn og handelscentrum for arabiske og kinesiske handelsskibe, der sejlede mellem Phuket, Penang og Singapore. I Khao Mai Kaew hulerne midt på øen finder du imponerende stalagmitter, stalaktitter og underjordiske søer. Hvis du kan lide blomster, er et besøg på øens orkidefarm oplagt. På Koh Lanta kan du dyrke dykning, snorkling og fiskeri eller gå sejle i kajak. Du kan også gå lange ture i de skønne skove, hvis du da ikke lige springe på en elefant. På øen ligger der et lille boksestadium, hvor du både kan se thai boksning og selv få undervisning i det. Et fredeligere gøremål er madlavningstimer eller et besøg hos en massør. Koh Lanta er desuden et godt udgangspunkt for et besøg på nogle af de omkringliggende øer.