Mad og drikke i Emilia-Romagna

Du kan her læse om gastronomi i Emilia-Romagna i vores serie om mad og drikke i Italien, og finde inspiration til en kulturrejse til den smukke region i Norditalien, der blandt andet byder på det berømte piadina-brød, mortadella-pølse, den verdenskendte Parma-skinke og Parmesan-ost, samt fremragende vine, såsom den legendariske Lambrusco-vin.

Stærke smagsvarianter

Vil du ud og finde Emilia Romagna-regionens rødder, så kan du starte med at aktivere din smagssans. Regionen er fyldt med stærke og raffinerede smagsvarianter, lige fra dem på landet i Emilia til dem ved havet i Romagna.

Traditionelle retter

At udforske et sted indebærer også at smage på dens traditionelle retter. I Emilia-Romagna er det fx. den lokale Erbazzone, en quiche med spinat, eller pisarei e faso, som er små boller med bønner, der laves i Piacenza-området. Nu nu vi er i gang, skal vi ikke glemme at nævne tortelloni, agnolotti og alle slags hjemmelavede pasta, der forfines med deres lækre fyld og krydderier. Man kan gøre stop i Bologna og smage noget mortadella-pølse og spise det sammen med det berømte piadina-brød.

Parma i Emilia-Romagna

Den ubestridte konge af Parma, når det kommer til mad, er den verdenskendte og yndede Parmaskinke, som også er en drivkraft i den italienske mad- og vinkultur. Parmaskinken er sammen med den vidunderlige Granaost og den legendariske Parmesanost med til at sætte Emilia Romagna-regionen på det gastronomiske verdenskort.

Vine i Emilia-Romagna

En anden af Emilia-Romagnas stoltheder er vinen. Ligesom det er i mange andre regioner i Italien. Fra Gutturnio, der produceres på bakkerne ved Piacenza, til Trebbiano, Lambrusco, Barbera, Sauvignon og Sangiovese. Vinene fra Emilia-Romagna er vidunderlige og smagene varierer meget.