Seværdigheder i Emilia-Romagna

Regionen Emilia-Romagna er rig på fabelagtig kunst, en interessant historie og spændende arkitektur, og mange af regionens største attraktioner hører til inden for disse genrer – på nær lige regionens indbydende sandstrande. 

Bologna

Regionens største by Bologna er en lystig handels- og universitetsby, hvor travle businessmænd i jakkesæt og unge studerende er godt repræsenteret i bybilledet. En af byens stolte vartegn er basilikaen San Petronio – én af de smukkeste marmorkirker i Italien. Vil man op i Asinellitårnet, en af byens andre seværdigheder, skal man klatre op af 498 trin, men udsigten deroppefra kompenserer fuldt ud for anstrengelsen.

Ferrara

Ferrara, anerkendt af UNESCO som verdenskulturarv, er et fantastisk eksempel på renæssancetidens imponerende arkitektur. Rundt omkring i gaderne og på bygningernes facade bliver man konstant mindet om renæssancens prægtighed. Takket være byens andre kunstneriske skatte er det fornøjeligt blot at slentre rundt i denne gamle by og nyde stemningen.

Modena

Man bør bestemt besøge Este-dynastiets slot i Ferrara, før man rejser videre til Modena, hvor man kan fordybe sig i en romansk katedral og Ghirlandina kirketårnet. Modena er bl.a. også kendt for sin produktion af  balsamico-eddike – en eddike, der er kendt over hele verden for dens kvalitet. I Modena-provinsen finder man Maranello, hvor fartelskere kan besøge Ferrari-galleriet. Her kan man beundre de meste prestigefyldte biler, trofæer og billeder, der laves af denne yderst berømte producent.

Ravenna

En anden by, med intet mindre end 8 bygninger klassificeret som UNESCO verdenskulturarv, er mosaikbyen Ravenna. Mesterværkerne i Ravenna vidner om den rigdom, byen har erhvervet sig gennem byens lange historie, hvorunder Ravenna har fungeret som hovedstad i alt tre gange. Blandt de bygninger, som er et besøg værd, kan fremhæves S. Apollinare Nuovo-basilikaen, Theodosius Mausoleet og S. Apollinare-basilikaen i Classe med sine fantastiske mosaikker.

Faenza

Faenza, rig på monumenter og med en bemærkelsesværdig historisk og kulturel arv, kan prale af international berømmelse p.g.a. sin ældgamle keramikindustri, som kan dateres tilbage til det 13. århundrede.