Loch Ness hjemsted for Nessie

Loch Ness Highland i Skotland er et naturskønt hjemsted for Skotlands maskot Nessie, og rejser du på kulturrejse til Skotland er det et “must” at aflægge Loch Ness et besøg!

Hvad enten man tror på Loch Ness-uhyret eller ej, bør man ikke snyde sig selv for synet af den smukke, gletsjerdannede Loch Ness og ruinerne af Urquhart Castle, der ligger på sit eget forbjerg. Nessitera rhombopteryx, bedre kendt som Nessie, blev efter sigende set første gang i år 565 af St. Columba og har siden tryllebundet en hel verdens fantasi som den store turistmagnet i det skotske højland, et overdådigt naturskønt område, der har meget endt at byde på end uhyrer.

Nessie

Nessie lader sig kun sjældent se i denne 38 km lange og indtil 240 m dybe sø, og de lokale beboere er ikke specielt ivrige efter at jagte hende: Et gammelt sagn forudsiger et voldsomt endeligt for hele egnen, hvis uhyrtr nogensinde indfanges. Ikke desto mindre fortsætter eftersøgningen med den mest moderne undervandsteknologi og sonar-udstyrede mini-ubåde, opildnet af påståede observationer så sent som i 1961, hvor 30 besøgende hævde at have set hende umiddelbart før en eksplosion, der sænkede deres båd, og i 1973, hvor en lokal munk indrapporterede en observation. Man har desuden peget på Skotlands urgamle kærlighed til whisky som stærkt fremmende for observationer.

Dunain Park Hotel

For de mange, der ikke får det langhalsede dyr at se, eller som slår det hen som en mani, kan Loch Ness være lidt af et antiklimaks. Men ikke, hvis man tager den mindre trafikerede vej langs sørens østlige bred, udforsker de flotte vandfald Falls of Foyers eller de fredfyldte dale vest for Loch Ness’ Visitor Centre i Drumnadrochit og – nu kommer det – tager ind på det skotske højlands fineste hotel/restaurant. Gæster på det smukke Dunain Park Hotel fra 1700-tallet begynder dagen med en uforlignelig skotsk morgenmad, en forsmag på det mindeværdige lokale køkken, der gør middage her til et højdepunkt i The Highlands.

Information til din kulturrejse

Skal du selv arrangere din rejse til Loch Ness er her et par nyttige informationer til din rundrejse. Monster Exhibition: Drumnadrochit ligger ca. 20 kilometer fra Inverness på den nordlige bred af Loch Ness og ca.  270 kilometer fra Edinburgh. Vil du spise på Dunain Park Hotel finder du hotellet et par kilometer sydvest for Inverness på A82, i retning mod Fort William. Læs mere om Skotland i de mange indlæg her på kultur bloggen.