Lissabon en af verdens bedste shopping-byer

I en ny undersøgelse har The Economist Intelligence Unit analyseret, hvor attraktive 33 af Europas storbyer er i forhold til at tage på en shopping-rejse. Her indtager den portugisiske hovedstand, Lissabon, en flot syvende plads efter London, Madrid, Barcelona, Paris, Rom og Berlin.

Lissabon placerer sig således foran byer som for eksempel Amsterdam, Milano og Wien, som ellers normalt fremhæves som gode rejsemål for shopping. Lissabon har en flot kulturarv, et fantastisk klima, og priserne i byen er lave. Men får virkelig noget for pengene.

Ifølge undersøgelsen skyldes Lissabons gode placering ikke mindst byens lave prisniveau med blandt andet overkommelige hotelpriser, som desuden giver Lissabon en placering som Vesteuropas billigste storby. Desuden fremhæver undersøgelsen det brede udvalg af restauranter i Lissabon, hvor antallet af restauranter og deres variation giver Lissabon endnu en topplacering. En anden kategori hvor Lissbon udmærker sig i forhold til andre europæiske storbyer er naturligvis det gode klima, hvor ingen andre byer kan hamle op med de mange solskinstimer i Lissabon. Endelig får Lissabon også ros for at være en sikker by med hoteller af god kvalitet.

Eneste kategori hvor Lissabon haltede efter de andre storbyer, var i ‘transport-kategorien’ for manglende flyforbindelser. Men det bliver der måske rettet op på, når easyJet efter planen til foråret åbner deres nye base i Lissabon. Så skulle der blive endnu bedre mulighed for at sikre sig en billige storbyferie i Lissabon.