10 grunde til at besøge Portugal

Der er mange gode grunde til at besøge Portugal. Den portugisiske turistorganisation har på sin Facebook-profil med hjælp fra sine ‘fans’, udvalgt 10 højdepunkter i Portugal, som præsenteres i en video med et væld af flotte billeder fra Portugal, der indtil videre er set over 83.000 gange. I videoen, som du kan se ovenfor, præsenteres nogle af Portugals mange højdepunkter i flotte billeder, og du vil se hvorfor du skal overveje en rejse til Portugal næste gang du har ferie.

I videoen inddeles højdepunkterne i 10 kategorier. Indledningsvis illustreres, at Portugal er en kystnation med et tæt forhold til havet, hvilket ikke blot landets historie i høj grad vidner om, men også idag betyder at mange af Portugals mest populære rejsemål ligger langs smukke kyster. I videoen fremhæves blandt andet de brede sandstrande ved Nazaré (hvor en amerikansk surfer i efteråret satte verdensrekord for den største bølge der nogensinde er surfet på). Derudover præsenteres andre populære rejsemål ved kysten såsom Cascais i nærheden af Lissabon, og naturligvis også strandene i Algarve, som i mange år har været et af Portugals mest besøgte områder. Der er selvfølgelig også billeder fra de portugisiske øer i Atlanten, Madeira og Azorerne.

Historien og kulturen i Portugal rig og rummer mange højdepunkter, som i videoen illustreres ved flotte billeder af for eksempel Jerónimos klostret i Lissabon, slottet i Guimarães, Évora’s romerske tempel og kirken Santa Luzia i Viana do Castelo. En rejse til Portugal er samtidigt en chance for at opleve en rig og anderledes kultur. På en kulturrejse til Portugal er det således oplagt at bruge tid på at beundre de smukke bygninger og arkitekturen, som portugiserne er stolte af. Men det lokale kulturliv er i sig selv en stor oplevelse, og man bør for eksempel ikke gå glip af muligheden for at opleve den unikke Fado-musik ved en livekoncert.

Som videoen viser, er en rejse til Portugal også for dig som elsker flot natur med spektakulære landskaber, der også indbyder til masser af aktiviteter. I Portugal finder du for eksempel golfbaner og vandreruter i særklasse, ligesom de mange kilometer kystline naturligvis indbyder til alle former for vandsport. Portugal har en stor geografisk variation, som hvis man tæller de Atlantiske øer med, kan overgå de fleste andre landes. Her kan du blandt andet opleve den bjergrige Peneda-Gerês naturpark, kystklippen Cabo Girão på Madeira og ikke mindst idylliske landskaber i stærke farver med traditionelle landsbyer.

Er du endnu ikke overbevist om, at næste rejse skal gå til Portugal, hvor vejret byder på 300 solskinsdage om året? Så vil de appetitvækkende billeder af lokale madretter og berømte portugisiske kvalitetsprodukter som vinene, oste og olivenolier måske overbevise dig. Den bedste grund til at besøge Portugal er dog uden tvivl landets imødekommende og venlige befolkning.