Kulturrejser til Chiang Mai

Skal du på kulturrejse til Thailand er det svært at undgå et besøg i Chiang Mai. Chiang Mai er hovedstaden i det nordlige Thailand og Thailands femtestørste by, med mere end en million indbyggere. Og som de fleste storbyer er den spækket med muligheder for spændende oplevelser, hvis man tager på kulturrejser til Chiang Mai.

Templer og buddhismen

Byen er kendt for sine mange, mange buddhistiske templer. Chiang Mai er for buddhismen, hvad Rom er for katolicismen, og i Chiang Mai ligger der over 300 templer i centrum og i forstæderne, hvoraf minimum 10-12 kan fremhæves på grund af deres historiske eller arkitektoniske betydning for buddhismen i Thailand. Blandt de mest betydningsfulde, som man skal se, hvis man tager på kulturrejser i Chiang Mai, kan fremhæves Wat Phrathat Doi Suthep, som med sin guldbeklædte chedi (en slags spids kuppel) ligger over 1.000 meter over havet, og skuer ud over hele byen Chiang Mai.

Desuden kan nævnes Wat Chiang Man, der regnes for byens ældste tempel, og blev bygget samtidig med grundlæggelsen af Chiang Mai. Angiveligt skulle kong Mengrai have boet i netop dette tempel, mens han ventede på at Chiang Mai blev bygget færdig.

Museer

På kulturrejser i Chiang Mai er der også god muligheder for at se en lang rækker af byens museer. Flere af disse fortæller om områdets historie helt fra for 12.000 år siden og op til nu, og beretter derigennem om hele Thailands begyndelse, opståen og legender frem til vores tid.

Elefanter

Chiang Mai er også berømt for sine elefant-shows, som man ikke må snyde sig selv for at opleve. De dresserede elefanter giver prøve på deres kunster, ikke mindst deres evner til at håndtere hele træstammer. Der er også muligheder for, at man efterfølgende kan prøve følelsen af at sidde ovenpå klodens største landdyr. På kulturrejser til Chiang Mai bør man også besøge byens zoologiske have, som har en imponerende samling af asiatiske og afrikanske dyr og fugle.

Markeder

Desuden byder Chiang Mai, som de fleste storbyer, også på rige muligheder for shopping, for at opleve lokale markeder og købe souvenirs, og på denne måde stifte bekendtskab med den lokale befolkning og dens levevis. Et af disse markeder, den såkaldte nat-basar, afholdes hver aften i en forstad til Chiang Mai. Markedet er flere hundrede meter langt, og er primært tilegnet turister. Markedet er desuden omgivet af massevis af restauranter og caféer, så man kan få en helaftensoplevelse ud af at opleve den lokale befolkning helt tæt på.

Inspiration til din kulturrejse til Ciang Mai

Du kan finde inspiration til din kulturrejse til Ciang Mai og andre rejsemål i Thailand i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser. Læs mere om Thailands historie, den flotte natur, kulturen, maden og meget mere. Du kan også se flotte billeder fra Chiang Mai og andre destinationer i billedgalleriet.