Information om Krabi

Krabi by ligger i provinsen Krabi. Byen er fascinerende, fordi den både er totalt tilbagelænet i sin indstilling, men samtidigt også toptunet til en hektisk turistindustri. Krabi er omgivet af kalkgrotter og en frodiggrøn natur, som næres af de store nedbørsmængder i regntiden fra maj til november. Landskabet er smukt og helt anderledes end resten af Thailand. Man regner med, at der har boet mennesker i området i omkring 30.000 år. I dag er der cirka 25.000 indbyggere i Krabi. Byen er i en rivende udvikling med åbning af en lang række vestlige kædebutikker, men har dog ikke opgivet sine rødder i den thailandske kultur. For mange mennesker er Krabi et godt eksempel på, at det er muligt at balancerede den traditionelle livsstil med den moderne udvikling. De fleste i turistbranchen taler engelsk, og i de senere år har flere og flere udlændinge taget permanent ophold i byen. Det er nemt at komme til byen via lufthavnen i Krabi eller med bus fra Bangkok eller Phuket.

Krabi er særlig kendt for sin smukke natur med gode muligheder for at sejle, ro kajak, snorkle eller kikke på fugle. På Railay Beach ved Aonang er det muligt at klatre på klipper, og hvert år holdes der på dette sted en Rock and Fire Festival. Hvis du ikke kan klatre allerede, kan du hurtigt lære det på et af de mange kurser, der udbydes af lokale firmaer. En af de smukkeste strande er Hat Phra Nang, der imponerer med sit fine, hvide sand og det azurblå hav. Nogle af de dyreste hoteller i Krabi ligger ned til denne strand. Skal stranden være børnevenlig, så bør du vælge Hat Yao på Kho Phi Phi. Du kommer nemt derover med en langhalebåd fra Ton Sai-bugten.

Kan du ikke holde ud at ligge på stranden hele dagen, kan du kaste dig over udfordringen i at gå hele vejen op til den enorme Buddha-figur ved Wat Tham Sua eller Tigergrottens Tempel. Der er mere end 1.200 trin derop, men så får du i 300 meters højde til gengæld den bedste udsigt i Krabi. Du kan også tage en tur til Khao Phanom Bencha nationalpark, hvor du i det kuperede terræn kan støde på tropiske fuglearter, gibbonaber og måske endda en træleopard. I nationalparken ligger også Huay To-vandfaldet, hvor du kan tage en forfriskende dukkert. Lidt nord for Krabi by finder du desuden nogle af Sydthailands smukkeste drypstenshuler, Tham Phii Hua Toh og Tham Lot.