Kulturrejse til Italien, kunst, kultur, natur samt fantastisk gastronomi

Det er ikke nogen tilfældighed, at Italien gennem tiderne har tiltrukket så mange gæster, og henrykket dem i en sådan grad, at de bliver ved at vende tilbage, som var de draget af en magnet. Italien har ikke bare én af de mest interessante historier på kontinentet, én af de absolut rigeste kulturer, med et væld af unikke kunst- og kulturskatte, et vidunderligt, og meget varieret landskab, fra de sneklædte bjerge i nord til de tørre, varme sletter i syd, men tillige en uforlignelig gastronomisk tradition, et altid levende gadeliv, og en imødekommende befolkning, der besidder den specielle italienske blanding af smidighed, kølig stringens og overrumplende lidenskab.

Italien er – ligesom Spanien – et land præget af dybe kontraster mellem nord og syd. I nord findes det rige, undertiden kølige, højt industrialiserede og teknologiske Norditalien; i syd det solvarme, farverige, fattigere, og mindre industrialiserede syd; imellem findes Midtitalien, med en blanding af det nordlige og det sydlige Italien, og med de gamle, klassiske renæssance-byer, rige på fortidsminder og kulturskatte.

Italien har et landskab, som er ligeså varieret som resten af landet, beliggende mellem det dybblå Middelhav og det grønne Adriaterhav. Mod nord afgrænses landet af Alpernes bjergtoppe, i syd af Siciliens soltørre landskaber. Desuden har landet flere store søer og floder, f.eks. Garda-søen og floden Po, foruden Europas største aktive vulkan Etna.

Italien er også et land, der emmer af kunst og kultur. Italien besidder ifølge visse undersøgelser halvdelen af alle verdens kulturskatte. Roms Colosseum, Botticellis fantastiske maleri af Venus´ fødsel, Dantes opdagelsesrejse i underverdenen i ”Den Guddommelieg Komedie”, etruskernes statuer, Michelangelos skulpturer, Tizians kærlighedsgudinde, Leonardo da Vincis ”Mona Lisa”, Puccinis Turandot, for blot at nævne nogle af de meste kendte: Sandt er det, at ikke mange andre lande, hvis nogen, byder på så mange kunst- og kulturskatte som Italien.

Endelig har Italien en legendarisk gastronomi, som alle kender – eller har hørt om: Det gælder ikke bare pizzaen og pastaen, som er blevet så almindeligt et indslag i det nordiske køkken, at man dårligt tænker over det længere, men også retter som risotto, Tiramasu, Creme Caramel, og produkter som parmesan-osten (Parmegiano), gorgonzolaen eller Mozarella-osten. Italien er også ét af de største vin-producerende lande, med de kendte mærker Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, eller Frascati fra Lazio.

Italien er et land, der begejstrer ved sin mangfoldighed og sin rigdom. Og man bliver rig på oplevelser ved at rejse i Italien!

Rejser til Italien

  • Billige rejser til Italien finder du hos TravelForum der søger efter priser fra alle flyselskaber og hoteller.
  • Informationer om rejser til Italien hos Italiens Turistbureau