Kulturferie på Koh Samui i Thailand

En kulturferie på Koh Samui er på mange måder et koncentrat i lille skala af alt, hvad man kan opleve i Thailand. Øen i Thailandbugten kan sagtens bruges til en helt traditionel badeferie, men bevæger man sig lidt ind i landet, har man mulighed for at opleve både flot natur og interessant kultur.

Midt på øen rejser små bjerge sig med tropeagtige skove og en mængde fantastiske udsigtspunkter. Na Muang-vandfaldet med sit høje fald kan sagtens måle sig med selv de flotteste vandfald på fastlandet. Der er mulighed for at bade i bassinet for foden af vandfaldet, og man skal ikke nægte sig den oplevelse, det er at skylle sig under det forfriskende brus.

Hvis man er til kulturferie, er det en god ide at tage en rundtur på Koh Samui. På hotellerne er der ofte mulighed for at bestille en bil med chauffør, så man selv kan tilrettelægge turen. Det koster mindre end man tror.

Udover udsigtspunkterne og vandfaldet kan en rundtur for eksempel indeholde et besøg hos den mumificerede munk i templet Wat Khunaram, et kig på øens vartegn, den 12 meter høje Big-Buddha-statue, og en tur i elefantlejren, hvor man også kan se aber og krokodilleshow. Hvis man er til flotte udsigter og udsøgt mad, skal man bevæge sig til den halvmåneformede Choeng Mon Strand.  Her er ikke mange mennesker, men stranden med de gamle træskibe og udsigten mod flotte klippeøer skaber en helt særlig stemning, så man godt forstår, at stedet ofte bruges til bryllupsrejser. Og så finder man en af Thailands bedste restauranter tæt ved stranden.

Mange turister slår sig ned i nærheden af den populære Chaweng-strand, der da også er en af Thailands flotteste. Langs med stranden løber en gade med masser af restauranter og butikker, og hele området er ideelt til en klassisk badeferie. Man kan gå på stranden om formiddagen, få lidt mad og kigge på butikker til frokost, gå tilbage på stranden, og så spise enten i byen eller på selve stranden om aftenen. Når man er på stranden, er der masser af aktivitetsmuligheder, for eksempel gummibådssejlads efter speedbåd, windsurfing og dykkerkurser.

For de, der foretrækker en alternativ kulturferie, har Koh Samui også mange tilbud. I nærheden af Chaweng-stranden finder man den populære kokkeskole, hvor man selv kan lære at lave den lækre trailandske mad. Og øen er fuld af helseresorts og spirituelt funderede feriesteder, hvor man kan slappe af og få genopladt batterierne.

Du finder meget mere om rejser til Koh Samui og andre rejsemål i Thailand her på bloggen, læs f.eks indlægget: Kulturrejser til Koh Samui