Kulturferie i Hua Hin

Hua Hin har i mange år været den thailandske kongefamilies sommerresidens, og byen har da også noget eksklusivt over sig. Det afspejler sig dog ikke nødvendigvis i priserne, og Hua Hin er et godt bud på en kulturferie til både familier, seniorer og unge rygsækrejsende. Byen ligger ud til Thailandbugten et par hundrede kilometer sydvest for Bangkok, og er let at komme til både med bil, tog, taxa og minibus.

Den kongelige fortid kan fornemmes tæt på byens centrum, hvor jernbanehotellet med sine klassiske bygninger og de flot beskårne buske emmer af adel. Her er det den engelske koloni-stil, der er fremherskende, og som man eventuelt kan fremhæve ved at tage en kop the i restauranten. Tæt ved ligger luksushotellet Hilton Hua Hin, som også kan byde på en oplevelse selv om man ikke har lyst eller råd til at bo der. Man kan nemlig besøge baren på 17. sal og få sig en drink, og derfra se ud over både havet og byen, og ned på jernbanehotellets klassiske engelske have.   Nord for de to hoteller kommer man hurtigt til et mere råt kvarter med store fiskerestauranter ud mod havet, og senere en mole, hvor fiskerbådene læsser deres fangst af. Og lidt længere inde i byen finder man et kvarter, der om dagen byder på mere traditionelle indkøbsmuligheder, og om natten stiller om til det kendte natmarked.

Natmarkedet er en kulturel oplevelse i sig selv med masser af boder med spændende varer, blandet med lækre udendørsrestauranter, der naturligvis har specialiseret sig i at servere fisk lige fra havnen.

En kulturferie i Hua Hin kan også indeholde en udflugt til Takiab-bjerget, der ligger 7 kilometer fra byen. En 19 meter høj Buddha-figur står på det lille bjerg og kigger ud over vandet, og turen op imod den flotte udsigt på toppen er en oplevelse i sig selv. På trappen møder man nemlig makaber, der passes af munke, som sælger nødder, man kan fodre de frække aber med. For foden af bjerget ligger stranden og en række madboder, så stedet er oplagt til en længere udflugt, hvor man kan kombinere badning og kultur.

På vejen tilbage til Hua Hin kan man standse ved det kæmpestore indendørs indkøbscenter Tesco Lotus, hvor alverdens kæderestauranter og butikker lokker med billige priser og et stort udvalg af både mad, tøj og luksusvarer. Er man mere til afslapning og wellness, ligger nogle af Thailands førende resorts i Hua Hin.