Inverlochy Castle – historisk hotel i Skotland

Inverlochy Castle er enn herskabelig højborg for komfort og luksus beliggende i Fort William, Highlands. Hotellet er en kulturrejse i sig selv, og har du plads i rejsebudgettet så er det en oplevelse at bo her en dag eller to.

Anbefalet af Dronning Victoria

Skotlands Dronning Victoria skrev, “Jeg har aldrig set et smukkere eller mere romantisk sted”, som ellers var fortrolig med det skotske højlands charme, og som opholdt sig på Inverlochy Castle i 1873 kort efter dets færdiggørelse. Det er et prægtigt, herskabeligt slotshotel, velgørende uhøjtideligt og hyggeligt med sine buldrende åbne kaniner og velpolstrede stole og beliggende i et storslået landskab med et tilliggende på 200 ha ned til bredden af Loch Lochy.

Haven

Stedets gode smag og landlige overdådighed afspejles i de talrige blomsterarrangementer, de velduftende toiletartikler med mindelser om fornemme luksushoteller, de friske krydderurter og nyhøstede grøntsager fra den murkransede have og lokale leverandører og efter middagen en single malt-whisky fra et destilleri i nabolaget. Der kommer tilrejsende fra hele verden for at nyde denne enestående kombination, gæster, der priser sig lykkelige over at kunne få et værelse (der er kun 17 i alt) på et af Storbritanniens mest specielle landlige fristeder. Slottet med sin udsigt til Ben Nevis, Storbritanniens højeste tinde (1343 m), er det ideelle udgangspunkt for udforskning af det skotske højlands magi og sejlture ud langs kysten.

“Der er stadig lidt af en odyssé deroppe, rundt mellem øerne og de stille søer”, skrev forfatteren D.H. Lawrence, som besøgte højlandet i 1926. “Det er stadig af en anden verden, meget lig Europas allerførste begyndelse”. “Samme ærefrygt vil højst sandsynligt gribe besøgende et århundrede efter.”

Inverlochy Castle ligger i Torlundby kun 5-10 minutters kørsel fra for Fort William. Skal du planlægge en kulturrejse til Skotland så er det nemmest at flyve til Edinburgh lufthavn som ligger ca. 200 kilometer fra Edinburgh. Hotellet holder normalt åbent fra  marts til udgangen af december.