Information om Koh Lanta i Thailand

Koh Lanta Yai er en af de smukke øer i Krabi-provinsen og omtales i dagligdagen blot som Koh Lanta. Arkæologer mener, at området er en af de ældste bosættelser i Thailand. Ko Lanta er den største af de mere end 50 øer i Mu Koh Lanta National Park, og den er også en af de mest besøgte. Nationalparken dækker et areal på 134 km2, og en del af øerne kan besøges med båd fra Koh Lanta.

Koh Lanta byder på ni smukke sandstrande på øens vestlige side samt flotte skove og jungle. Øen er ikke lige så udviklet i turistmæssig henseende som de store feriesteder i Phuket eller Ko Samui. De fleste turister kommer på grund af den uspolerede natur og muligheden for at dykke på de mange koralrev. I 2012 begyndte arbejdet med at bygge en bro, der skal forbinde Ko Lanta Yai med den mindre naboø Koh Lanta Noi. Den nemmeste måde at komme til Koh Lanta på er at tage med en af de daglige færger fra Krabi, Phuket eller Ko Phi Phi. Koh Lanta har kun to egentlige veje i henholdsvis det nordøstlige og det sydvestlige hjørne, så der er ikke den store risiko for at køre vildt, hvis du lejer en scooter. Du kan selvfølgelig også tage en af de små motorcykeltaxier eller en songthaew-bus, hvis du ikke har lyst til at køre selv.

Udover fantastiske strande byder Koh Lanta på en charmerende gammel bydel, der med sin historiske baggrund både huser kinesiske handlende, thailandske fiskerfamilier og et gammelt sigøjnersamfund, der taler deres eget sprog og dyrker deres egne traditioner og overtro. Tidligere var byen nemlig havn og handelscentrum for arabiske og kinesiske handelsskibe, der sejlede mellem Phuket, Penang og Singapore. I Khao Mai Kaew hulerne midt på øen finder du imponerende stalagmitter, stalaktitter og underjordiske søer. Hvis du kan lide blomster, er et besøg på øens orkidefarm oplagt. På Koh Lanta kan du dyrke dykning, snorkling og fiskeri eller gå sejle i kajak. Du kan også gå lange ture i de skønne skove, hvis du da ikke lige springe på en elefant. På øen ligger der et lille boksestadium, hvor du både kan se thai boksning og selv få undervisning i det. Et fredeligere gøremål er madlavningstimer eller et besøg hos en massør. Koh Lanta er desuden et godt udgangspunkt for et besøg på nogle af de omkringliggende øer.

Kulturrejser til Koh Lanta

Koh Lanta er en større øgruppe i Krabi-provinsen, hvoraf hovedøen Koh Lanta Yai er den ø, der oftest fungerer som destination for turisterne, der søger mod resorts og bungalows under ordnede forhold. Koh Lanta er et af de mindre overrendte thailandske turistmål og, som de fleste af disse, er øen præget af en billedskøn natur med bakker, mangroveskove og palmetræer. Øen har ni strande, der tilsammen strækker sig over 10 kilometer. Alle er det kendetegnet ved kridhvidt sand og lavt, klart vand.

Lanta Old Town

Hvis du rejser på kulturrejser til Koh Lanta, er der en vifte af seværdigheder, der er et kig værd. Lanta Old Town, øens hovedstad, er et særpræget og spændende sammensurium af forskellige folkeslag og butikker. Den gamle by er præget af emigrerede kinesiske handelsfolk, gamle thailandske fiskerfamilier og ja, selv havsigøjnere. Et særpræget folkefærd, der i århundreder har sejlet rundt, for så fra tid til anden at slå sig ned i huset sat op på stolper, der er banket ned i havbunden. Bymidten er domineret af små butikker, der sælger alskens håndværk med præg fra en række forskellige asiatiske lande.

Khao Mai Kaew-hulerne

Også Khao Mai Kaew-hulerne er et must, hvis du er kulturelt anlagt, og tager på ferie til Koh Lanta. Det er enorme hulerne inden i et af bjergene på midten af øen. Hulerne er fyldt med stalagmitter og stalaktitter, og er et unikt eksempel på klodens indvirkning på bjerges, stens og hulers form. Blot endnu en naturoplevelse, der føjer endnu en dimension til det allerede naturskønne Koh Lanta.

Teater

Har du valgt at skulle på kulturrejser i Koh Lanta, har man også en årelang tradition for de gamle asiatiske teaterformer, så som Likae Pa, Manora og Phleng Tanyong. Der er ofte muligheder for at overvære opførsler af disse fremmede og eksotiske scenekunster.

Dykning og thai-boksning

Som mange andre af Thailands yndede rejsetmål, er Koh Lanta Yai også velegnet til snorkling i det lave vand omkring øen.  Flere af småøerne omkring Koh Lanta Yai indbyder ligeledes til dykning blandt eksotiske koraller og fremmede, spændende havdyr. Skulle man have mod på at udfordre sig selv i en helt andet retning, er Koh Lanta også en yndet destination for udøvere af thai-boksning da øen, foruden et lille stadion, også har en træningslejr, hvor entusiaster kan komme til fra hele verden og lære den thailandske kampsport.

strande

Koh Lanta-området, og specielt øen Koh Lanta Yai, er rejsemålet for dig, som ønsker alle turistens basale fornødenheder, og desuden gerne vil opleve både et og andet, der ikke nødvendigvis kræver, at du ligger på stranden hele dagen. For øen har nok at byde på! Men når det er sagt så vil det være at snyde sig selv for ikke at udnytte nogle dage på at nyde øernes smukke strande som er blandt de bedste i Thailand.

Afslut din kulturrejse i koh Lanta

Nøjagtig som de andre øer i Thailand vi har beskrevet her på bloggen om kulturrejser så er øerne i Koh Lanta meget velegnet til nogle dages afslapning efter en rundrejse i Thailand. Du finder et godt udvalg af hoteller og ferieboliger til en fornuftig pris, og de fleste ligger lige i vandkanten