Hydra en del af de Saroniske Øer i Grækenland

Hydra som er en del af de Saroniske Øer i Grækenland er ø med “stil” og rejser du til øen vil du opleve fred og ro i autentiske omgivelser.

Det første, man ser af Hydra, vil være den smukke, nærmest cirkelformede havneby og de mange fine kaptajnshuse, der breder sig vifteformet ud fra byen og op ad de stenede klippeskråninger. Al motoriseret trafik (herunder gudskelov også alle kamikaze-knallerter) er bandlyst på denne bjergrige, stenede og ufrugtbare ø, hvor folk altid har været henvist til havet for at klare dagen og vejen. Æsler og hestetrukne vogne er de vigtigste transportmidler. Hydra, der engang var berømt som fristed for billedkunstnere, forfattere og berømtheder, har bevaret sit ry som et af landets mest mondæne rejsemål. Tavernerne er spartanske, men tiltrækker pæne skarer. Det afdæmpet fornemme Bratsera hotel har til huse i en ombygget vaskesvampfabrik fra 1860, dørene, der er fremstillet af gamle pakkasser, bærer stadig navnet på Athens havneby, Piræus. Det er et elegant, men uprætentiøst hotel, hvis minimalistiske, maritime udsmykning og rummelige indretning falder godt i tråd med de lokale øboeres karakter og historie: flotte, frilagte murværker, træbjælker og levn fra dets tidligere liv. På en ø, hvis navn ofte fejlagtigt udlægges som en rigelig tilstedeværelse af vand, er Bratseras swimmingpool en velsignelse og tilmed den eneste på Øen.

Vil du besøge øen på din kulturrejse til Grækenland tager det under 2 timer med flyvebåd fra Athen. Du kan læse mere om kulturrejser til Grækenland i de mange indlæg her på bloggen og vil du vide mere om øen Hydra finder du informationer på www.hydraisland.gr.  Den bedste tid at rejse på feire på Hydra er i perioden fra april til juni og så igen om efteråret fra september til oktober.