Chester, en arkitektonisk fryd på en kulturrejse i England

Kulturrejser til Chester i England.

I 1779 skrev forfatteren James Boswell om Chester: “Den tiltaler mig mere end nogen anden by, jeg hidtil har set.” Chester var en vigtig by i romertiden (Englands største amfiteater ligger her), i middelalderen og i sin blomstringstid i det 18. århundrede og har meget at byde på fra disse tre historiske perioder.

Englands fineste bymur

En velbevaret bymur, en af de fineste i England, omgiver store dele af den historiske bydel: Den er opført under romerne, genopbygget flere gange siden og har øverst en smuk, 3 km lang gangsti. Dele af muren runder Chester-katedralen af rød sandsten og fører til Eastgate fra det 19. århundrede med byens berømte smedejerns-klokketårn. Chesters største attraktion er byen selv: Inden for muren ligger en af Englands fineste samlinger af sort-hvide bindingsværksbygninger, hvis facader ofte er overdådigt stribemønstrede. Som forsmag på vore dages højhuse ligger Chesters Rows, de toetagers, dekorative bindingsværksbygninger, forbundet med en arkade over gadeniveau – et populært indkøbsområde i 1. sals højde og byens mest berømte seværdighed.

Hotel Chester Grosvenor

Efter en dag fuld af historie og arkitektur (og det menneskemylder, byen tiltrækker) kan man trække sig tilbage til den ophøjede ro på byens bedste hotel, Chester Grosvenor. Denne smukke 1800-talsbygning i hjertet af Chesters historiske bydel kan spore sin oprindelse helt tilbage til dronning Elizabeth 1.s tid. Det ejes af hertugen af Westminsters Grosvenor Estate og er som et udsøgt hotel med egen gourmet-restaurant, The Arkle, uovertruffen i denne del af landet. Du kan læse mere om hotellet her.

Information om Chester. Byen ligger ca. 300 km nordvest for London og kun ca. 70 km sydv for Manchester. Skal du selv arrangere din kulturrejse til England, så kan det anbefales at flyve ud til en lufthavn f.eks London og hjem fra en anden f.eks Manchester. Når du planlægger din rejse til Chester så prøv evt. at planlæg rejsen så du kan opleve sommer Music Festivalen med klassisk musik somfinder sted de sidste to uger af juli. The Chester Fringe Festival afholdes samtidig og byder på al anden slags musik fra jazz til cajun.