Hotel Real Parque i Lissabon

Hotel Real Parque’s stil og charme gør dette 4 stjernede hotel til et af de højeste anbefalede i Lissabon. Er du på kulturrejse i Lissabon, kan du her forvente en høj standard, unikke charme med klassisk atmosfære kombineret med moderne bekvemmelighed.

Hotel Real Parque har en enestående central beliggenhed i rolige omgivelser i Lissabons hjertet. Kun en kort gåtur fra den store og majestætisk Eduardo VII Park, på toppen af Lissabons mondæne Avenida da Liberdade, og lige ved Marquês do Pombal, den mest centrale plads i Lissabon i form af transport, handel og seværdigheder. Tæt på alting: Bairro Alto er kun 20 minutter gå tur, et par minutter til fods Rossio / Baixa (downtown) ad Avenida da Liberdade, Lissabons Champ de Elysee. Tre Metro stationer tæt ved Hotel Real Parque giver dig en hurtigt og kort vej til Lissabons fabelagtige parker, bygninger, museer, teater, dets mange restauranter, barer, cafeer.

Værelser og faciliteter på Hotel Real Parque

Hotel Real Parque byder på i alt 153 værelser (hvorfra 128 er twin) plus 11 dobbeltværelser, 8 enkeltværelser og 6 fantastiske suites, alle udstyret med aircondition, telefon, internet adgang, kabel TV, betalings TV, minibar, sikkerheds boks, hårtørrer, nogle værelser med balkon/terrasser, 24 timer roomservice

Restaurant Cozinha Real tilbyder en høj-kvalitets morgenmads buffet. Frokost og middag er serveret a la carte. Maden er inspireret af et traditionelt portugisisk køkken og tilberedt med de friskeste råvarer. Real Kaffe Shop er kendt for dens trendy atmosfære, hvor du kan nyde de dejlige friskbagte kager og en god expresso eller te. Real Bar har enestående udvalg af malt whisky og høje service kvalitet

Som gæst på Hotel Real Parque har du adgang til faciliteterne på Hotel Real Palácio og hotellets helseklubben (€20,00 pr. dag/person, prisen er vejvisende og kan ændres) hvor der findes: kardio-fitness gymnastik, jacuzzi, sauna, tyrkisk bad, massage.

Hotel Real Parque er et “børn venlige” hotel, ligesom Portugal er et meget ”børnvenligt” land. Hotellet tilbyder børnemenuer, børnemøbler og særskilte adgange.

Kulturferie i Lissabon

Lissabon er uden tvivl en af de meste betagende og smukkeste hovedstader i hele verden. Danmark har verdens ældste flag og kongelig dynasti, men Portugal er Europas ældst stat og Lissabon er faktisk ældre end Rom og andre europæiske hovedstader. Fra sin gylden tid i slutning af 15 århundrede frem til den slutningen af 18 århundrede var Lissabon et af verdens magtcentre og verdens rigeste by, og det kan du tydelig se i dag. Lissabon har alt og lidt mere til. I Lissabon kan du i de 21 århundrede se minder fra fønnikerne, romerne, maurarerne, kristne, indflydelsen fra de eksotiske oversøiske lande, blanding af kulturer, imponerende og monumenter, bygninger i romansk, gotisk, manuelinsk, barok, romantisk, neoklassisk, art noveau, art deco og nudagens modernisme. Brede boulevarder, idylliske smalle snoede gader, parker, haver. Lissabon har det hele.

At gå på optagelse i Lissabon er ikke kun en enestående oplevelse men også sikkert. Lissabon er nemlig et af Europas sikreste hovedstader.

Kulturrejse til Lissabon? Der findes seværdigheder for enhver smag og listen ville være alt for lang for at kunne skrives her. Men nogle få ”højdepunkter” har vi plads til. I belém bydel finder du Torre de Belém, et utrolig smukt fæstning  fra 1500 tallene, Jerónimos Klostret, Castelo de Sao Jorge, i Alfamas kvarter, som er Lissabons gamle borg, hvorfra har du det mest enestående udsigt over Lisboa, Tejo floden, den sydlige bredde, 25 Abril broen, tage sporvogn 28 gennem Alfama og op til borgen. Museer for alles smag fra moderne kunst til kakler, fra religiøs kunst til Gulbenkians fabelagtig samling. I Lisboa har du det hele. 

Lissabon er ikke kun den gyldne fortid, men er også en ultramoderne by. Besøg Parque das Nacoes, kendt som Expo, som var plads for Verdensudstillingen EXPO98 i 1998, en ny metropolis i den gamle metropolis.  Dristig og ultramoderne arkitektur, utallige aktivitets muligheder til alle alder. Her kan du besøg verdens anden største akvarium, Oceanariet, frodige haver, legepladser, restauranter, caféer og barer. Er du til shopping har du et af Lissabons trendy shopping centers, Vasco da Gama shopping. Der er metro lige fra hotellet til Expo. Expo området er et must som du ikke må gå glip er.

Lissabon har i det hele taget et meget moderne offentlige transport system med metro, busser, sporvogne og toge. Lissabons metro sammen med Moskva, St. Petersburg og Stockholm er omtalte som ”underjordiske kunst gallerier”. Lissabons metro har vundet prisen som verdens smukkeste metro.

Gastronomi og natteliv i Lissabon

Lisboa byder på nogle af verdens bedste restauranter. Michelin, gourmet, signatur, internationale og lokale i Lisboa finder du alt. Det er et must at smage på den enestående lokale gastronomi, du må ikke gå glip af de små lokale restauranter hvor portugiser spiser og Portugiserne spiser sent, i hvert fald set med danske øjne. I Lissabon mange restauranter holdes åbent til over midnat.
Café livet er en del af den portugisiske levekultur. Utallige fortovets caféer, esplanader i de store boulevarder, ved vandkanten, overalt kan du finde ”din café” og en udsøgte konditori ”pastelaria”. Lisabons mest emblematiske caféer/konditorier er Café A Brasileira i Chiado, Café Nicola og Café Suica ved Rossio pladsen.
Lissabon byder også på et hektisk nat liv. Især ved havneområdet, Docas de Santo Amaro og Avenida 24 de Julho hvor barerne, natklubberne og restauranterne ligger side om side. Du er i Portugal og i Lissabon derfor er det et must at hører Portugals national sang stil, Fado. I de gamle kvarterer Alfama og Bairro Alto synges der fado på fado-huse hvor du også kan spise en god middag.  Bairro Alto er kendt for at være byens fest sted med et stort udvalg af mange gode små barer og hyggelige restauranter.

Paradis for shoppere

Lissabon er ikke kun historie, seværdigheder, kultur. Lissabon er også et shopping paradis.  Bairro Alto, Chiado, Avenida da Liberdade, Baixa/Rossio, Avenida de Roma, store shopping centers som Columbo, El-Corte Inglés og Vasco da Gama, rigtige mange butikker og forretninger med tøj, sko, smykker, lædervarer, brugskunst af de kendte internationale brands såvel som portugisiske designers og mærker.