Hotel Pulitzer i Amsterdam

Skal du på kulturrejse til Amsterdam i Holland og har du endnu ikke bestilt dit hotel, så læs mere om hotel Pilitzer, som er et poetisk kanalhotel i en broget og romantisk husrække.

Et hotel som Pulitzer, der ligger ved en af Amsterdams kønneste kanaler og er opstået ved en sammenføring af mere end 20 prægtige købmandshuse, finder man kun i Amsterdam. De fleste af Pulitzeres fire-fem etager høje, smalle og fascinerende bygninger med rombeformede ruder og høje gavle er mindst 200 år gamle; husrækken ligger delvis ud til Prinsengracht (Prinsens Kanal), men drejer så om hjørnet ad en lille sidegade og fortsætter langs med den parallelle kanal, Keisergracht, så der dannes et stort U, der omgiver et indre gårdrum og en have. Det var aviskongen Joseph Pulitzers oldebarn, der i 1971 reddede hotellets forfaldne købmandshuse ved kanalen ved at skabe et miljø, hvis tidløse charme afspejler denne gamle kulturbys karakter, et indtryk, der understreges af den nærliggende Westerkerks timeslag, der har lydt siden 1631.

Bo ved vandet

Halvdelen af værelserne har en pragtfuld udsigt over vandet – hvem behøver bo på en husbåd? – en udsigt, der er endnu mere magisk om aftenen, når de hvælvede broer oplyses af små, hvide lamper. Dette brogede og romantiske hotel rummer masser af ugenerte, hyggelige kroge, hvor man kan sidde og få vejret igen eller tilbringe en time sidst på eftermiddagen, mens det lys, som de nederlandske landskabsmalere gjorde berømt, falder ind gennem de blyindfattede ruder. Pulitzer’s den nye og toneangivende café/bar/restaurant, er endnu en grund til at lade sig indfange af dette indbydende og poetiske kanalhotel.

Hotel Pulitzer ligger på adressen Prinsengracht 315-331, Amsterdam. Du kan læse mere om udvalgte hoteller i Holland og andre rejsemål her på bloggen om kulturrejser.