Portofino på den Italienske Riviera

Postkortvue over Den Italienske Riviera, så er det Portofino der ligger i regionen Ligurien i det Nordvestlige Italien. Rejser du på kulturrejse til området så læg vejen forbi, for selvom man måske som jeg mener at stedet er præget for meget af at folk rejser til Portofino for at blive set, så ændre det ikke på at her er utroligt smukt!

Portofino

Portofino vinder efter manges mening enhver skønhedskonkurrence i Ligurien, den halvmåneformede region, der også kaldes for Den Italienske Riviera. Byens perfekte lille havn er udpeget som historisk mindesmærke, og Portofino skal efter sigende være den mest fotograferede lille by i verden. Fiskerhusenes facader er malet i de klare farver, Ligurien er kendt for – dæmpet sennepsfarvet, okker, lyserødt og rustfarvet. Portofino er ikke længere fiskerby, men prydes i dag af prangede villaer i de skovklædte bakkedrag oven for byen; de små både, der vugger i marinaen (side om side med glamourøse 150-fods yachter) bruges ikke længere til fiskeri, men til lystsejlads.

Denne overmåde smukke by ligger for enden af en uspoleret halvø, et omhyggelig overvåget statsreservat, der er gennemtrukket af afmærkede vandrestier med smukke udsigter op og ned ad kysten. En anden slags henrykkelse er nem at finde i havnerestauranterne på trods af deres beliggenhed lige midt i turistfældezonen. Følg den liflige duft af pestotilsmagt trenette-pasta og grillede scampi for at nyde et velgørende enkelt ligurisk måltid.

Portofino ligger små 40 kilometer sydøst for Genova og omkring 170 kilometer syd for Milano. den bedste tid at rejse til Portofino er i perioden fra maj til juni og i september. Selv om byen er spærret for biltrafik, vil trængeslen være en prøvelse i juli og august, så er du advaret.

Hotel Splendido

Med en udspekuleret beliggenhed på en skråning over byen finder man et af verdens mest berømte hoteller, Hotel Splendido. Hvis skaren af verdensberømte VIP-gæster ikke gør én svimmel (hertugen og hertuginden af Windsor var de første til at sætte deres navnetræk i gæstebogen i 1952), så vil udsigten gøre det fra dette tidligere benediktinerkloster, senere villa og i dag femstjernet hotel. Den 1½ ha store have med en yppig subtropisk plantevækst er så fascinerende, at selv de fem minutters gang ned til Portofinos fuldendt smukke havn (og det nyligt åbnede søsterhotel, Splendido Mare) vanskeligt vil kunne lokke gæsterne væk. Den enkle glæde ved en aperitivo på Splendidos terrasse med udsigt over den romantiske bugt og dens træbevoksede halvø gør enhver aften til noget ganske særligt. Groucho Marx udtrykte det glimrende: “Vidunderligt sted, vidunderlige mennesker”. Du finder Hotel splendido på adressen Salita Baratta 6 i Portofino.