Hotel Hassler for foden af den Spanske Trappe

Aldrig har hotelgæster ladet sig mærke så lidt med 136 trappetrin – betragt dem som den storslåede adgangsvej til et af Roms fornemste hoteller. Det legendariske Hotel Hassler soler sig i sin helt enestående beliggenhed oven for hovedstadens berømte Spanske Trappe. Som forkælet gæst på Hassler kunne Audrey Hepburn føle sig som en prinsesse både foran kameraet og uden for rampelyset under optagelserne til filmen Prinsesse holder fridag, og hvad der var godt nok for Audrey (og stort set alle andre berømtheder og kronede hoveder på jorden), er godt nok for de fleste. Snesevis af værelserne og suiterne er velsignet med terrasser og romantiske og fabelagtige udsigter over Den Evige By. Hotel Hassler, som blev opført i 1885 i et palazzo, der engang var bolig for Napoleons søster, er et af vore dages få europæiske luksushoteller, der er privatejet og -drevet. Dette gammeldags hotel er uimodtageligt for vore dages modeluner og drives på formfuldendt vis af Roberto Wirth, femte generations hotelvært, der sværger til rigtige nøgler, en uovertruffen betjening og meddelelser overrakt på en sølvbakke – simple høfligheder, der hastigt er på vej ud som følge af homogeniseringen af verdens femstjernede hoteller. Hvis man overnatter andetsteds, bør man i det mindste kigge ind og nyde en aperitif i Hasslers bar (som flytter til palmehaven, når det bliver varmt i vejret) eller prøve den populære søndags-brunch i hotellets tagrestaurant. Maden, der er ypperlig, kommer i anden række heroppe, hvor man har udsigt til Roms syv høje.

Hotel Hassler ligger i Rom i regionen Lazio i Italien, du finder hotellet på adressen Piazza Trinità dei Monti 6 i Rom. Den Spanske Trappe er dækket med azaleaer fra midt i april til midt i maj. Velkommen til en romersk fridag øverst på Den Spanske Trappe….

Hoteller i Rom

Hotel Hassler i Rom hører som nævt ikke blandt de billigste hoteller i Rom og var det ikke for hotellets historie havde jeg nok ikke valgt at skrive om det her på bloggen om kulturrejser. derimod finder du indlæg med andre udvalgte hoteller i Rom hvor kvaliteten er god og priserne mere spiselige.