Highland games, en del af kulturen i Skotland

Skotsktern, sækkepiber og råstyrke, det er Highland games og en stor del af kulturen i Skotland. I dette indlæg kan du læse om området Braemar, som er en del af det smukke Highlands, i Skotland, men du finder “highland games” i mange andre byer i området.

Braemar

Dette enestående sportsstævne med sine tartans i flammende farver og til den gennemtrængende lyd af sækkepiber, hvor urgamle klaner danser og fejrer Skotland og alt skotsk, har rødder helt tilbage til middelalderen. Det begyndte som regionale markeder til udveksling af varer og nyheder, men gav tillige klanhøvdingene mulighed for at bedømme den fysiske styrke hos områdets mest lovende unge mænd. Af landets over 40 årlige stævner er dét i Braemar, det mest berømte. Dronning Elizabeth dukker som regel op fra Balmore Castle lige i nærheden for at heppe på de kiltklædte skotter. En gruppe gigantiske mænd, som kaldes “The Heavies”, konkurrerer i at “slynge hammeren”, “bære stenen” og, som stævnets højdepunkt, “kaste træstammen” – 6 m lang med en vægt på over 60 kg. Der er alle former for Highland-danse og folkemusik og en smule whisky for at få det hele til at glide.

Du kan læse mere på  www.braemargathering.org

Oplev Highland games på en kulturrejse

Skal du på kulturrejse til Skotland og vil opleve Highland games er der nok at vælge imellem. Der er stævner overalt i The Highlands. Det mest berømte finder sted i Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park i Braemar.i perioden fra sidst i maj til slutningen af september.