Gå på opdagelse i Cataloniens underjordiske grotter

Catalonien er kendt for sin spændende nutid, men knap så kendt for sin fortid, selvom regionen rummer enestående fund fra præhistorisk tid.

Guidet rundvisning med arkæolog

Ét af disse fund er de underjordiske grotter, som museums-myndighederne Patronat Municipal Cova Museu de la Font Major i landsbyen L’Espluga de Francolí i Tarragona-provinsen nu giver dig mulighed for at dykke ned i for den beskedne (fra-)pris af 4,80 euro.

Med 600 meters stisystemer i de underjordiske grotter i L’Espluga de Francolí og med ledsagelse af en stedkendt arkæolog og en virtuel guide er der gode muligheder for ikke blot at få indblik i grotternes geologiske historie, men også i den menneskelige aktivitet, der har fundet sted i de underjordiske huler fra palæolitisk til iberisk tid.

Gratis for børn under 8 år

Rundvisningerne er gratis for børn under 8 år. Vær opmærksom på, at temperaturen i grotterne ligger mellem 14 og 17 grader, så det tilrådes at have en let jakke eller en trøje med. Vær også opmærksom på, at det er forbudt at fotografere og filme i grotterne og at den 75 minutters lange rundvisning foregår på catalansk. Til gengæld findes audio-guiden både på engelsk, spansk og fransk.

Grotterne har åbent i de følgende tidsrum: Tirsdag til søndag er der åbent mellem kl. 10.30 og 13.30 og igen om eftermiddagen mellem kl. 16.00 og 18.00.

I juli og august er der åbent hver dag mellem kl. 10.30 og 13.30 og igen om eftermiddagen mellem kl. 16.00 og 19.00.

Grotterne er lukket den 24, 25 og 26 december og den første og sjette januar.

Mere information

Mere information om rundvisningerne i grotterne kan findes via kontakt til det lokale turistkontor i  L’Espluga de Francolí.

Du kan komme på rejser til Catalonien via det danske rejsebureau Hideaways, der arrangerer rejser til Catalonien.