Forelsket i Verona

Er du forelsket, og har du lyst til at fejre din forelskelse i udlandet på en helt særlig måde, så har byen Verona – Romeo og Julies “hjemby” – et tilbud til dig. Fra imorgen og indtil d. 17 februar byder byen i Norditalien på en lang række romantiske begivenheder og arrangementer, som alle fokuserer på kærligheden mellem de forelskede par.

Hjerteformet marked

Arrangementet, der er stablet på benene i et samarbejde mellem Veronas turistråd, provinsen Veneto og kommunen Verona, er meget sigende blevet døbt “Verona in Love” og byder de næste fire dage på romantik i særklasse for de forelskede par, der besøger byen. Blandt andet det efterhånden berømte hjerteformede marked på Piazza dei Signori, og den traditionelle opstilling af markedsboder, der til lejligheden naturligvis udstiller håndværksprodukter med kærligheds-tema.


Youtube-video fra tidligere års “Verona in love”

Live-musik og kærlighedsbreve

Programmet vil også inkludere live-musik og underholdning fra Radio Pico, mens arrangementet “Soffi d’Amore” tilbyder farvede hjerter, der tjener som en del af et lotteri for at vinde originale præmier. I området kaldet “Loggiato in Love” kan man få smagsprøver på forskellige produkter, der blandt andet omfatter slik og Custoza-vin.

En tilbagvendende begivenhed i år er “Il Messaggio del Cuore. Ti amo e te lo scrivo” (Meddelelse fra hjertet. Jeg elsker dig og jeg skriver det til dig), samt det minutter-lange kys, “Un Cuore di Baci”.  Programmet byder også på den traditionelle prisuddeling af “Premio Cara Giulietta 2013” (Julie-prisen): En præmiering af de smukkeste kærlighedsbreve skrevet til Shakespeares heltinde fra hele verden.

Andre kærligheds-arrangementer

Som om alt dette ikke skulle være tilstrækkeligt med amoriner i luften, så foregår årets program samtidig med hele to andre kærligheds-arrangementer, nemlig “Verona Brides Spring”, der byder på “Kærlighed-jagt” og skattejagt gennem byens gader på lørdag, d. 16 februar, samt sjette udgave af Romeo & Julies halvmarathon på søndag d. 17 februar.

Du kan her læse mere om alle begivenhederne i kærligheds-arrangementet “Verona in love”.

Verona

Verona er hovedstad i provinsen af samme navn og ligger i regionen Veneto i Norditalien. Byen, der er Norditaliens tredjestørste by og har omkring 266.000 indbyggere, er blevet berømt for sin unikke kulturarv, sine årlige markeder og sin opera-scene, der er én af Italiens bedste.

Byen er blevet erklæret Verdensarv af Unesco, som ikke kun skyldes den storslåede arv fra romertiden, der blandt andet tæller byens særdeles velbevarede amfiteater, men også en række betydningsfulde bygninger fra middelalderen i romansk stil, f.eks. Basilica of San Zeno Maggiore.

Danske fodboldelskere vil desuden huske Verona som den by, hvor Preben Elkjær spillede i sin storhedstid og var med til at sikre to mesterskaber i 1984-85 i klubben Hellas Verona F.C.

Og apropos kærlighed, så var det også i Verona, at handlingen i Shakespears skuespil “Romeo og Julie” udspillede sig.