Tag til karneval i Nice – det europæiske Rio

Hvis du synes, det er lidt koldt at fejre karneval på nordlige breddegrader, så har du nu chancen for at fejre det under mere solrige og varmere himmelstrøg og i en kulisse af overdådige kyststrækninger, antik fransk kultur og charmerende Middelhavs-atmosfære. Nice begynder nemlig at fejre sit berømte karneval – der er blevet kaldt det “europæiske Rio” – om tre dage, d.15 februar, og fortsætter helt indtil 6 marts.

Karnevalet i Nice har en lang og ærværdig historie. Således siges det, at Hertugen af Anjou, Provence Charles II, rejste til Nice udelukkende for at nyde byens karnevals-festligheder så tidligt som i 1294.

Det europæiske Rio

I dag er Nice karneval én af verdens mest populære begivenheder af sin art, ikke mindst takket være det rekordstore antal af pap-machefigurer, som optræder i karnevalsoptoget. Under karnevals-paraderne bærer festivalgængere desuden omkring 150.000 håndmalede lamper, der blinker og lyser i natten så de formelig illuderer ligeså mange stjerner.

I det hele taget er den belysning og de dekorationer, der medvirker i karnevalet i Nice, af en – selv i global sammenhæng – enestående art, og ved aftentid vil de indhylle Place Masséna og Promenade des Anglais i en funklende og eventyrlig atmosfære, som plejer at imponere både voksne og barnlige sjæle.


Se Youtube-video fra karnevalet i Nice

Sidstedagen på karnevalet afslutter naturligvis festlighederne med et gigantisk fyrværkeri.

Du kan her læse mere om karnevalet i Nice på dets officielle hjemmeside

Nice

Nice, beliggende på den franske Riviera i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, byder ikke bare på et fantastisk klima – med masser af solskinstimer, tørre, varme somre og lune vintre, samt en behagelig Middelhavs-brise – men også en fantastisk gastronomi, en lang og interessant historie, en legendarisk kystlinje og et rigt kulturliv.

Byen har blandt andet sin egen opera, 25 teatre, 7 biografer, og rummer desuden kunstmuseer for nogle af Frankrigs største malere, såsom Musée Palais Masséna, Chagall-museet og Matisse-museet.

Blandt andre af byens kendte attraktioner er den kendte strandpromenade Promenade des Anglais og højen Le Château, hvorfra man kan beskue hele byen og kystlinjen.

Da byen har egen international lufthavn – iøvrigt landets tredjemest travle lufthavn med over 10 millioner passager om året – er den let at nå frem til.