Fado i Lissabon

Fado kan oversættes som skæbne eller lod, og fado er en sang om sorg, nogen gange glæde, og de mange ting, der påvirker det daglige liv. For besøgende er fado en kuriositet, men for sangeren er det en måde at udtrykke sig intimt på, akkompagneret af indviklede guitarmelodier, spillet af mænd i smart tøj.

Vi kan ikke være fuldstændig sikre på oprindelsen, skønt nogen siger, den blev opfundet af portugisiske sejlere med hjemve, når de tilbragte lange perioder på søen under forfærdelige forhold. Men frem for alt er det en forestilling, der skal nydes, helst under middagen med en flaske eller to af den lokale vin.

Find de gode fado-steder i Lissabon

Mange der er på kulturrejse i Lissabon ønsker at opleve en aften med fado, og her er det vigtig at kigge sig godt for. Der findes nemlig mange typer af fado restauranter og nogle er turistfælder. På hotellerne ligger der ofte information om hvor man kan opleve fado og hotellet hjælper gerne med at bestille, men husk at de modtager betaling for dette!

Har du været i Lissabon og kan anbefale et godt sted at opleve fado, så skriv en kommentar, så andre kan få glæde af dine kulturoplevelser i Lissabon.

Du kan her på Kulturrejser.dk læse endnu mere om fado-musikken og kulturrejser til Portugal