Aktiviteter i Abruzzo

Det brogede landskab i Abruzzo-regionen i Italien byder på forskellige former for feriemuligheder med både natur, kultur og gastronomi i højsædet.

Abruzzo for de sne-glade

De højeste tinder i Appenninerne og de berømte turiststeder ved Roccaraso, Rivisondoli, Pescasseroli og Campo Imperatore byder velkommen til ski-, snowboard- og snow rafting entusiaster, med moderne faciliteter og et stort antal løjper, medens der er langrendsspor i de forunderlige omgivelser i Abruzzo, Latium og Molise Nationalpark.

Mulighed for masser af sportsaktiviteter

Der er mulighed for at dyrke masser af sportsaktiviteter tæt på naturen. Man kan tage på dejlige gåture og udflugter til fods, cykling på mountainbike eller vandreruter i fredede eller specielt skønne naturområder, som den pragtfulde Sagittario-kløft, Zompo lo Schioppo vandfaldene, eller søerne Penne og Serranello, hvor det også er muligt at se sjældne fuglearter.

Fra Gran Sasso til Sirento er bjergmiljøet specielt godt til bjergbestigning og –klatring.

De der holder af at ride, finder endeløse muligheder for at tage på rideudflugter, mens de i Gran Sasso Nationalparken og Lagabjergene kan ride hundredvis af kilometer på en sti midt i fantastiske naturomgivelser.

Langs kysten kan der dyrkes alle former for vandsport, så som sejlads, kanoture, fiskeri, windsurfing, takket være veludstyrede strande og moderne faciliteter. Der er også cykelstier i fyrreskove og bøgelunde, og der er mulighed for at få en rigtig sjov aften og nat med underholdning i klubberne, på pubberne og restauranterne på de forskellige feriesteder ved havet.

Madelskere kan gå gennem olivenlunde og vinmarker, fra Adriaterhavskysten til baglandet op til Pelignadalen for at besøge vingårde og smage vine, olier og andre lækre lokale italienske specialiteter.

Religiøse seværdigheder

Der er adskillige religiøse ruter, der fører til hellige steder i uspoleret natur. F.eks. Celestino V’s berømte eremitageslot, et kloster indstøbt i en klippevæg, eller den romanske og gotiske kirke Santa Maria di Propezzano i Vomanodalen.

Endelig bør man ikke gå glip af de folkelige og religiøse festivaler og begivenheder: Lige fra den berømte Perdonanza-festival i L’Aquila til Serpari-festen i San Domenico a Cocullo. Du kan også opleve de levende krybbespil i Rivisondoli eller de mange markeder i de små byer i Abruzzo-regionen.