Edinburg Castle – Skotlands uindtagelige og berømte vartegn

Edinburg Castle i Skotland er et af de steder som bør stå på listen over seværdigheder som skal besøges på en kulturrejse til landet. Læs mere om Edinburgh og borgen i dette indlæg, hvor du også finder link til Edinburgh Castle hjemmeside.

Edinburghs imponerende vartegn, Edinburgh Castle, giver byen en stor del af sin karakter og smukke udseende og gør den til en af Europas kønneste hovedstæder. Det meste af byens historie kan ses i og omkring det middelalderlige slot og på The Royal Mile, den vest-østgående gågade fra Castle Hill til High Street, der forbinder det med Holyrood Palace, engang bolig for Maria Stuart og i dag kongelig residens for den nuværende dronning og prins Philip gennem én uge hvert år. Edinburgh Castle ligger oven på en udslukt vulkans sammenstyrtede krater og kan spore sin historie helt tilbage til det lille Chapel of St. Margaret fra 1100-tallet, den ældste bygning i Edinburgh. Det store slotsanlæg har spillet mange roller: fæstning, militær garnison, statsfængsel. Men dets højdepunkt var som kongeslot, og i dag er The Honours of Scotland (de skotske kronjuveler) udstillet her. Det er de ældste regalier i Europa, bestående af Skotlands krone, scepter og rigssværd. I slottet kan man desuden se de kongelige gemakker, der blev benyttet, indtil kongen permanent flyttede til England i 1603 (Maria Stuart fødte her James 6. af Skotland, der senere kom til at regere England som James I.) Forløbet af The Royal Mile og dens sidegader var begrænset af de gamle bymure, og mange huse voksede derfor i højden; bag gyderne og de snoede passager i dette område af den gamle bydel vækker stadig mindelser om middelalderen. På overgangen mellem den højtliggende Old Town og den lavtliggende New Town ligger det klassiske Caledonian Hotel, kendt for sin egen kongelige indkvartering og sin udsigt til slottet, der er mest romantisk, når det ligger badet i lys om natten. Alle de værelser på det overdådigt edwardianske “The Caley”, der har udsigt til de middelalderlige bygninger og romantiske spir på The Royal Mile, er noget ganske særligt. Hotellets gamle konkurrent, Balmoral Hotel, ligger smukt i den modsatte ende af den 1½ km lange Princes Street, Edinburghs fornemme butiksstrøg.

En kulturrejse til Edinburgh er ikke muligtuden at besøge Edinburgh Castle i Castlehill. Du finder flere informationer på www.edinburghcastle.biz og her på bloggen kan du læse mere om kulturrejser til Edinburgh og andre rejemål i Skotland.