Dylan Thomas’ en digter fra Wales

Dylan Thomas’ Bådehus er et tempel for Wales’ mest kendte digter. Vi befinder os i området Laugharne der ligger i den sydlige del af landet.

<h2>Dylan Thomas</h2>
På bakken på St. Martins kirkegård i den dejligt uspolerede by Laugharne markerer et enkelt, hvidt kors, hvor Dylan Thomas, Wales’ mest kendte digter, og hans hustru, Caitlin, ligger begravet. Der er stadig gamle mennesker i byen, der husker ham, når han sad i Brown’s Hotel, den lokale pub, hvor han jævnligt nød en pint. Bådehuset i nærheden, hvor han boede sammen med sin hustru de sidste år af sit liv, er blevet et helt lille tempel. Thomas-fans valfarter hertil i en lind strøm for at prøve at forstå denne digtersjæl bedre. Hans skrivehytte og hjem står præcis, som han efterlod dem, fyldt med hans papirer, manuskripter og møbler. Det var her, han skrev nogle af sine mest berømte værker, bl.a. Under Milk Wood (på dansk, Forår i Milk Wood), hans “Stykke for stemmer”, der blev til den klassiske film fra 1971 med den walisiskfødte Richard Burton, Elizabeth Taylor og Peter O’Toole og optaget i det nærliggende Fishguard. Bådehusets fredfyldte omgivelser med udsigt over Taf-flodens munding er overjordisk smukke: Det kræver ikke megen fantasi af forestille sig den tiltrækning, de øvede på Thomas, der døde i 1953 i en alder af 39 år.

Dylan Thomas’ Bådehus ligger ca. 10o kilometer vest for Cardiff ved kysten. Dylan Thomas Festival finder sted over tre uger fra sidst i juli – august i hans fødeby, Swansea.