Dolder Grand Hotel og Kronenhalle i Zürich

Dolder Grand Hotel

I skarp konkurrence med en række imponerende rivaler, bl.a. Zürichs højt ansete Hotel Baur au Lac og det neoklassiske Eden au Lac, er det lykkedes Dolder Grand Hotel at tage prisen – mange kendere af femstjernede hoteller regner det faktisk blandt en lille håndfuld af Europas fineste. Den højst usædvanlige bygning med spir og tårne i den tyske art nouveau-stil, man kalder for jugendstil, ligger i en lige så ekstravagant, 50 ha stor park, højt hævet over Zürich, og har adgang via en tovbane.

Dets højt berømmede restaurant, La Rotonde, byder på ypperlig servering af en fremragende traditionel middelhavsmenu; også søndagens frokostbuffet er med rette højt værdsat. Såvel hotellets nedtonet elegante værelser (mange med balkon) som den vidunderlige 9-hullers golfbane, swimmingpoolen (med bølgemaskine) og skøjtebanen deler, som alt andet på Dolder, samme smukke udsigt over Schweiz’ kommercielt og finansielt mest magtfulde by. Den århundredgamle hovedfløj er stamgæsternes favorit; husk at se Gobelinsalen, der huser en enorm gobelin fra 1700-tallet.
Læs mere om hotellet på www.thedoldergrand.com

Kronenhalle

Nede i byen dukker enhver, der betyder noget, på et eller andet tidspunkt op i Kronenhalle. Tradition er alfa og omega i Zürich, og den er i højsædet på dette klassiske, højt ansete sted. Det livlige miljø i Kronenhalle er noget ud over det sædvanlige, og stedets traditionelle schweiziske og franske køkken er glimrende. Men det er indretningen, der er noget helt særligt. Hver tomme af de polerede træpaneler er dækket af tegninger og malerier fra 1900-tallet, bl.a. originaler af Klee, Chagall, Braque, Picasso, Matisse og Kandinsky. De blev samlet af stedets ejer gennem mange år, Hulda Zunsteg, hvis portræt stadig hænger her. Siden hendes død i 1985 har hendes søn videreført de traditioner, der trak stamgæster som James Joyce, Richard Strauss og Thomas Mann til. I det sandsynlige tilfælde, at der ikke er noget ledigt bord, når man kommer her uden at have reserveret et i forvejen, kan man gå ind i den tilstødende, hyggelige bar, bede om specialiteten Ladykiller og studere omgivelserne. Måske vil en afbestilling sikre et bord. Selv om man ikke bestiller andet end en almindelig pølse med de populære rösti-kartofler, vil det smage herligt, man bliver mæt (også de følgende dage), og aftenen vil stå fuldt og helt i Schweiz’ tegn. Læs mere på www.kronenhalle.com eller om mad og rejser til Schewiz i et af de mange andre indlæg her på bloggen om kulturrejser.