Castro Marim i Algarve

Castro Marim, som ligger klemt inde mellem to højdedrag, udgør en stærk kontrast til Monte Gardo. Selv om disse højdedrag ikke er specielt høje, har men alligevel herfra en betagende udsigt over floden Guadianas udmunding. Floden udgør grænsen mellem Algarve og den spanske provins Andalusien.

fæstninger

Den største af Castro Marims to fæstninger ligger på en bakketop ved vejen gennem byen. Man kan køre næsten helt op til porten og så vandre rundt mellem brystværnene. Her opdager man, at der er en fæstning inden i fæstningen. Den indre fæstning er firkantet med et tårn i hvert hjørne. I det 15. århundrede var dette sted hovedkvarter for ‘the Order of Christ’, den religiøse-militære orden som efterfulgte tempelridderne i Portugal. Senere blev slottet udvidet, og i det 17. århundrede blev endnu en fæstning, Sâo Sebastiâo fortet, bygget på den anden side af byen. Dette fort blev bygget for at forstærke Portugal’s forvar, da Portugal blev selvstændigt efter 60 års spansk overherredømme (mellem 1580 og 1640).

Naturen

Området omkring Castro Marim er et beskyttet naturreservat (Reserva Natural do Sapal) og rigt på fugle. Dets saltholdige og marskprægede områder er især føde- og rugepladser for mange vadefugle. I rugeperioden kan man være heldig at se hundreder af flamingoer søge efter føde i de flade områder. Ved indgangen til slottet findes information om de forskellige fuglearter samt guidede ture. Deltagelse i guidede ture skal dog bookes i forvejen.