Courchevel i hjertet af Trois Vallées

Courchevel ligger i området Rhône-Alpes i Frankrig og den smukke natur tiltrækker hvert år mange der rejser på vandreferie om sommeren og skiferie om vinteren.

Courchevel, der var vært for de olympiske vinterlege i 1992 og er et af de højest beliggende, smukkeste og bedst udstyrede skisportssteder i De Franske Alper, ligger, hvor tre alpedale mødes og har skabt verdens største skisportsområde. Mange af bjergskråningerne er nordvendte med nogle af de mest velplejede pister, man kan tænke sig. Courchevels fire “landsbyer” er navngivet efter de respektive højder, de ligger i, og hvor den bedste er den højest beliggende (1850 m o.h.). De er kosmopolitiske, men ikke generende mondæne, og de hundredvis af pister, det udbredte system af lifter og det afvekslende terræn (velegnet for lidt øvede og vidunderligt for alle niveauer af erfarne skiløbere) gør dette til et af de bedste skisportssteder nogetsteds.

Mange tilrejsende kommer for at stå på ski udelukkende i Courchevel-området, men der er god forbindelse til andre skisportssteder i Trois Vallées, som for eksempel det indbydende Méribel eller Val-Thorens, det højeste beliggende skisportssted i Europa. Courchevel er kendt for sin luksusgastronomi og sine luksushoteller.

Hotel Le Mélézin

Et af de bedste er Le Mélézin, hotelimperiet Amanresorts første europæiske ejendom – en virksomhed, hvis fornemme asiatiske hoteller har sat nye standarder for begrebet femstjernede boutique-hoteller i Stillehavsområdet. Dets minimalistiske luksus er en velkommen afveksling fra det tyrolske alpehyttetema, der er så fremherskende i denne uhørt naturskønne egn. Courchevel ligger ca. 600 kilometer sydøst for Paris. Du kan læse meget mere om udvalgte hoteller i Frankrig og på andre rejsemål i Europa her på bloggen om kulturrejser.