Château de Bagnols i Beaujolais

Château de Bagnols, levende historie på et af Europas mest udsøgte slotshoteller. Læs om Château de Bagnols og kulturrejser til Beaujolais, i området Rhône-Alpes, Frankrig

Alle Frankrigselskere håber en dag at kunne finde et uberørt hjørne af landet, der er overset af turister, og her er det. Den meget lidt besøgte niche Beaujolais sammenlignes ofte med Toscana med vinmark efter vinmark, der dækker højdedragenes solbeskinnde skråninger. Og heldige er de få, der kører over vindebroen til det prægtige Château de Bagnols, Frankrigs fineste slotshotel og et fredet historisk mindesmærke, et af de omkring 150 fornemme slotte, der ligger spredt rundt i landskabet i denne lidt afsides vindyrkende egn. Engelske ejere har omhyggeligt ført Bagnols tilbage til dets tidligere pragt med hjælp fra 400 håndværkere og kunsthåndværkere. Væggene er nu atter overdådigt udsmykkede med renæssance-inspirerede malerier, og himmelsengene er draperede med stilperiodens fløjl og silke, de prægtige stoffer, der har gjort det nærliggende Lyon berømt. De antikke senge er slottet stolthed, hver og en af dem en smukt kunstværk fra ejerens personlige samling. At skulle vælge mellem de tyve rummelige værelser, på én gang museumsagtige, uhøjtidelige og hyggelige, er næsten umuligt. Om morgenen kan man tage på en tur ud i la belle France, eller man kan indtage sin søndagsfrokost i Auberge du Cep i det nærliggende Fleurie for at opleve Beaujolais’ madkunst og vine fra deres bedste side.
Château de Bagnols ligger kun omkring 30 kilometer nord for Lyon. Læs meget mere om kulturrejser til Beaujolais og andre rejsemål i Frankrig her på bloggen om kulturrejser. Du finder også indlæg om mad og vin i Frankrig.