Costa del Sol i Andalusien

Spaniens solkyst løber langs den sydlige del af Andalusien og grænser op til Gibraltar mod vest og bjergene ved byen Almería mod øst. Med hele 320 solskinsdage om året og en endeløs perlerække af dejlige sandstrande kan det ikke undre, at over to millioner turister strømmer til hvert år og gør området til et af Europas suverænt mest populære feriemål.

Til trods for den rivende udvikling på turistområdet, der har sat sine spor langs kysten i form af høje hoteller og kæmpemæssige timeshare-komplekser, er Costa del Sol alligevel indbegrebet af Spanien: Duftende citrusplantager, sølvglimtende oliventræer, tyrefægtningens drama og flamencoens medrivende rytmer, musik og latter fra de små barer i sidegaderne, hvor de lokale nyder er glas, og duften af krydderier og hvidløg. Det er alle disse kontraster, der gør området så tiltrækkende. Nogle få minutters kørsel fra kysten finder man en del af Spanien, som de solhungrende charterturister kun sjældent får øje på. Der er mange muligheder: En gåtur i de gamle kvarterer i Malaga, hvor Picasso blev født, en tur i bil på de smalle bjergveje med mageløs udsigt over Middelhavet til Afrika, en tur langs “tyreruten” omkring Sevilla – eller måske friskfangede, grillstegte sardiner på en strandbar ved Torremolinos. Livet på Costa del Sol er meget afslappet, og de lokale beboere byder enhver turist velkommen, lige fra ejerne af de fashionable lystsejlere ved Puerto Banús til børnefamilierne, der tiltrækkes af de dejlige strande og de mange fritidsaktiviteter. Den internationale atmosfære virker som en magnet, og mange vender tilbage år efter år.

Costa del sol

Andalusien er det største og geografisk mest varierede område i Spanien, og landskabet langs kysten rummer alt fra høje, sneklædte bjerge til lange strækninger med hvide sandstrande og fra sumpet marsk til klippestrået ørken. Længere inde i landet afløses bjergene af et blødt kuperet landskab og vidtstrakte, opdyrkede marker, der om foråret står frodigt med lysende gule solsikker. Kyststrækningen er opdelt i adskillige costas, fra den næsten ukendte Vosta de la Luz mod vest til Costa de Almería mod øst. Den længste og tættest befolkede kyststrækning er Costa del Sol, der strækker sig fra den britiske koloni Gibraltar til området øst for Málaga. Den østlige del af Costa del Sol, der hører til den bjergrige Granada-provins, kaldes desuden Costa Tropical på grund af det fugtige mikro-klima.

Málaga-provinsen selv dækker omkring 7.254 km2 og er med sin beliggenhed lige nord for den 36. breddegrad et af Europas sydligste områder. Provinshovedstaden Malaga ligger sydligere end den græske hovedstad Athen og de nordafrikanske byer Alger og Tunis.

Besøg eventuelt Spaniens Turistbureau eller Costa del Sol turistside for mere specifik information.