Caernarfon Castle i Wales

Caernarfon Castle, et Engelske magtsymbol fra en krigerisk fortid. Det siges, at intet andet land i verden har så mange slotte pr. km2 som Wales og derfor er det også oplagt at rejse på kulturrejse til Wales hvis du er interesseret i historie.

Nordwales

Wales’ historie er skrevet i sten, lige fra romerske garnisoner og normanniske fæstninger til saksiske forter. Besøgende skal sjældent søge vidt og bredt efter den nærmeste forfaldne ruin eller truende borg: I Wales er der omkring 300 borganlæg at udforske. Englands krigeriske kong Edward 1. (1272 – 1307) byggede en serie på mere end et dusin dystre borge i Nordwales, den første i 1277, for at gøre indtryk på de stridbare walisere og til sidst (i 1282) undertvinge dem.

Dette hjørne af Nordwales, der myldrer med attraktioner, kan byde på den bedste landlige indkvartering i Wales – langt mindre kongelig, men også langt mere behagelig. Bondegården Ty’n Rhos på knap 30 ha er et af de smukkeste landhoteller i Wales, en familiedrevet kro, hvis uovertrufne køkken gør den til det bedste udgangspunkt for ture til de mange seværdigheder i Nordwales.

Caernarfon Castle

Caernarfon Castle med murtinder og skydeskår ligger ved Menai-strædet og blev bygget på det sted, der siden romertiden har været kendt som Porten til Snowdonia. Det var den største af Edwards borge, den officielle kongelige residens i Nordwales og sæde for administrationen. Dens ottekantede tårne fra 1200-tallet dominerer stadig byen. Edward 2., der blev fød her i 1284, fik også her tildelt ærestitlen Prince of Wales i 1301 som en gestus, der skulle formilde det walisiske folk; det er en titel, der stadig tildeles den ældste søn af den regerende engelske monark. Borgen har været rammen om to højtidelige indsættelser i det 20. århundrede: Edward 3., der blev udnævnt af sin far, George 5., i 1911, og Hans kongelige Højhed Prince Charles, den nuværende Prince of Wales, i 1969 – sidstnævnte med stor pomp og pragt.

Caernarfon Castle ligger omkring 15 kilometer sydvest for Bangor og du kan læse mere om stedet på www.caernarfon.com. Få mere inspiration til din kulturrejse til Wales her på bloggen om kulturrejser, du finder indlæg om emner som mad og vin, natur og historie. Du kan også se flotte foto fra kulturrejser i vores billedgalleri.