Mourne Mountains, stormfulde højder i Nordirland

Mourne Mountains ligger i området Newcastle, Down i Nordirland. Oplev bla. Mournes Festival med musik og dans som afholdes 1. uge i august i mange byer i området. Skal du planlægge en kulturrejse til Nordirland så ligger Newcastle omkring 50 kilometer syd for Belfast.

Denne markante kæde af granitbjerge, udødeliggjort i teksten til en irsk folkevise, “Where the Mountains o’Mourne sweep down to the sea”, er Nordirlands højeste. I et amt, der i øvrigt ligger hen som et blidt, grønt landskab og forbindes med St. Patricks sidste leveår, er denne tætpakkede bjergkæde blot 11 km bred, og kun et dusin af de over 50 toppe (der minder om “jorddækkede kartofler”, som forfatteren C.S. Lewis skrev) er over 600 meter høje. En vej fører rundt om dette såkaldte Kingdom of Mourne, og kun én anden vej fører igennem det. Et net af ældgamle stier gennem åbne heder og sætere, engang benyttet af smuglere og fårehyrder, gør området til et vandrernes paradis. Vælg den ufarlige og forholdsvis nemme bestigning af den højest top i The Mournes, Slieve Donard (875 m), hvorom det siges, at hvis vejret er krystalklart, kan man herfra se alle landene på De Britiske Øer. Opstigningen begynder nær Bloody Bridge nord for den livlige havneby Newcastle.

Hotel Slieve Donard

Ønsker man at dvæle ved The Mournes og deres stormfulde skønhed, finder man den bedste indkvartering på Slieve Donard Hotel med vandrestier, der udgår fra den velplejede have. Ud over at tilbyde luksusværelser med udsigt og et klassisk irsk køkken er dette tårnprydede, victorianske rødstenshotel tillige den bedste hjemmebase for dem, der kommer fra nær og fjern for at spille på verdensklassebanerne i Royal County Down Golf Course, der ligger inden for gåafstand. Du kan læse mere om udvalgte hoteller over hele verden her på bloggen om kulturrejser.