Chatsworth House i England

Chatsworth House er efter manges mening et af de største af alle store herresæder i England og er du på kulturrejse på disse kanter i landet er det værd at ligge vejen forbi.

Chatsworth House

Af de snesevis af historiske herresæder, der pryder det engelske landskab, er Chatsworth, det århundredgamle hjem for hertuginden og den nu afdøde hertug af Devonshire, et af de mest imponerende. 300 af dets værelser er åbne for offentligheden, bl.a. de overdådige repræsentationsgemakker, der er udsmykket med et væld af kunstskatte. Der er tillige betydningsfulde haveanlæg, udformet af den allestedsnærværende Lancelot “Capability” Brown i 1760érne; den lige så ansete Joseph Paxton forvandlede dem et århundrede senere til nogle af de mest beundrede haver i Europa.

Dette barokpalads i den grønne, blidt bølgende Derwent-dal blev opført sidst i 1600-tallet sammen med dele af de berømte haveanlæg, især det markante Cascade House med dets kunstige vandfald. Mange generationer af hertuger har bidraget til den fantastiske kunstsamling. Man kan her se malerier af mestre som Tintoretto, Veronese og Rembrandt, og det nuværende hertugpar har forøget samlingen med mere moderne værker, bl.a. af deres nære bekendte Lucian Freud. Besøgende i den 40 ha store have (beliggende i en 400 ha stor park) bør først se kapellet med et af de fineste barokinteriører i hele England.

Information om Chastworth House til din kulturrejse til England. Chastworth House ligger i Bakewell, Derbyshire ca. 240 km nord for London og kun 6 km øst for Bakewell. Det bedste tidspunkt at besøge stedet er fra midten af marts til slutningen af oktober. Stedet har åbent daglig. Du kan læse mere på hwww.chatsworth.org