European Fine Art Fair i Maastricht

European Fine Art Fair er et hollandsk mekka for det gode liv og ligger i Maastricht ca. 200 km sydøst for Amsterdam

De kunstværker af museumskvalitet, der udbydes på det mest prestigefyldte kunstmarked på den internationale kalender, gør deres spændt afventede entré på Maastrichts årlige European Fine Art Fair (TEFAF). Stakkels Maastricht kan dårligt nå at komme sig oven på senvinterens karneval (et af de mest berømte i Europa) med optog af kunstfærdige vogne, dansegrupper og fantasifulde kostumer, før mere end 150 kunst- og antikvitetshandlere fra en halv snes lande ankommer for at præsentere i tusindvis af malerier og kunstværker for kunstelskere, samlere og museumsfolk. De store museer overalt i verden er jævnligt repræsenteret blandt de kyndige indkøbere på messen og sikres fast grund under fødderne af det fantastisk dygtige hold af internationale eksperter, der kontrollerer alle genstande med hensyn til autenticitet, kvalitet og tilstand. Den gamle romerske by Maastricht er den perfekte værtsby med sin charme, sofistikerede atmosfære, fine forretningsstrøg, gode restauranter og sin nyfundne stemning af velstand. Her i Hollands sydligste egn, kilet ind mellem Belgien og Tyskland, flyder sprog, sædvaner og idéer frit over grænserne. Det kosmopolitiske Maastricht og dens livlige caféer og restauranter oversvømmes af rige messegæster, der kommer til byen hvert år i marts for at redde sig en ekstra Rembrandt-radering eller føje endnu en gobelin til samlingen.

Hotel Derlon er ideelt beliggende i den bilfri zone i byens historiske hjerte på den smukke, træprydede plads. Dette førsteklasses hotel er ikke alene nabo til den højt priste Onze Lieve Vrouwebasiliek (Vor Frue-basilikaen, der stadig er en vigtig pilgrimskirke), det kan også fremvise ruinerne af et romersk forum i sin kælder.

Man kan også vælge at indkvartere sig uden for byen på et af Hollands mest luksuriøse slotshoteller, Château St. Gerlach, der ligger i den smukke Geul-floddal i den bakkede, sydøstlige region, Limburg. Hotelejer og restauratør Camille Oostwegel påtog sig en enorm restaureringsopgave på dette 400 ha store gods. Dette mageløse slot med 97 værelser er blevet genfødt med håndvævede venetianske tekstiler og overdådige silkestoffer; provencalske, spanske og italienske antikviteter; en moderne, glasdækket vinterhave; og restaurerede østrigske barokfresker i godsets kirke, de er blandt landets mest betydende. Omgivelsernes fredfyldte skønhed med en barokhave, der umærkeligt glider over i et naturreservat, afgræsset af skotsk højlandskvæg og Konik-heste, gør næsten turen ind til det nærliggende Maastricht overflødig.