Oplev Cannes filmfestival på en kulturrejse

En af verdens største kulturbegivenheder er en stor oplevelse, du ikke må gå glip af, hvis du er passioneret filmfan eller tager på kulturrejse til Sydfrankrig i maj. Festival de Cannes er således uden tvivl Frankrigs vigtigste filmfestival og en af landets allerstørste begivenheder. Den næste udgave af Cannes filmfestival (nummer 66 i rækken) løber af stablen den 15. til den 26. maj 2013.

Le Festival International du Film de Cannes som er det officielle og historiske navn, har været afholdt siden 1946 i Cannes tæt ved Nice i Sydfrankrig. Festivalen i Cannes er den mest prestigefyldte i verden, og ingen anden filmfestival nyder så megen mediebevågenhed som Festival de Cannes.

Festivalen i Cannes er kun for inviterede og dette element af eksklusivitet har givet festivalen en noget nær mytisk stjerneglans. For mange i filmbranchen er fremvisning ved Cannes noget af det ypperligste. Festivalen afholdes i Palais des Festivals et des Congrès hvert år i maj måned.

Ved filmfestivalen i Cannes uddeles den eftertragtede Gyldne Palme – på fransk Palme d’Or. Hvert år opnår kun en film denne hæder, derfor opfattes prisen som værende mindst på højde med en Oscar, da der deles mange flere Oscars ud. Den næstfineste udmærkelse ved Cannes filmfestival er Grand Prix.

Filmstjerner og verdens bedste filminstruktører flokkes om den fornemme festival, og man kan ofte opleve stjernerne posere foran det massive opbud af hungrende pressefotografer.

Området omkring Cannes og Nice er skønt og Sydfrankrig er bedst i foråret lige omkring den tid, hvor filmfestivalen af Cannes finder sted. Og selvfølgelig emmer Cannes af stjerneglimmer og glamour i den tid. Det er en oplevelse at mærke den særlige spændte stemning omkring festivalen på en kulturrejse til Cannes i Sydfrankrig. Udover festivalen er der på en kulturrejse til Cannes for eksempel gode muligheder for at lave ture langs den franske Riviera, udflugter til de smukke slotte i området, herunder pavepaladset og meget, meget mere.