Borghøjen i Budapest

Borghøjen i Budapest er et område hvor historie og naturskønhed kappes om opmærksomheden og absolut et must at besøge på en kulturrejse til Budapest!

Buda på venstre bred af Donau er den kuperede, ældre del af Budapest. Fra dens højeste punkt – det smukt restaurerede Budaslot (det kongelige palads) – er der en storslået udsigt over Donau og Pests monumentale bygninger.

At komme dertil kan være lige så stor en oplevelse. Gå over Donau ad Budapests markante og yndefulde Kædebro, og tag den stejlt stigende tovbane op til Borghøjen og dens brolagte gader og restaurerede bygninger fra Habsburg-æraen. Det enorme Budaslot dominerer byens mest strategisk beliggende lokalitet. Her anlagde de ungarske konger deres imponerende residens, hvor de boede g ennem syv århundreder. I dag kan det mønstre fire museer, bl.a. det ungarske nationalgalleri og nogel af de 15 km underjordiske tunneler fra middelalderen, man benyttede under 1. Verdenskrig (og hvoraf dele i dag rummer det let vulgære Buda Voksmuseum). Der er en flot udsigt fra den syvtårnede Fiskerbastion, især om aftenen. Lidt af områdets boheme-præg kan stadig fornemmes i de hyggelige kaffehuse og boghandler, men det byfornyede, UNESCO-fredede kvarter med krogede gyder og kunsthåndværksbutikker lever af turisme og har ikke set skyggen af en blot håbefuld kunstner i årevis. Budaslottet kan du ikke undgå at se, men her er alligevel adressen, Budvári Palota Disztér 17.

Hilton hotel Budapest